Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Начало / НОВИНИ / Застрахователи със скандално оправдание за 10 лева обезщетение след трагедията край Своге

Застрахователи със скандално оправдание за 10 лева обезщетение след трагедията край Своге

/
/
/
348 Преглеждания

Изгубих майка си в катастрофата край Своге. Не съм спала заради тази обида цяла нощ. От застрахователната фирма ми казаха, че ние сме едни измамници и фалшификатори. Представихме им нужните 4 документа, после поискаха още документи, които щяха сами да си намерят. След дни ни казаха, че нищо няма да ни платят.

Това проплака в ефира на Нова телевизия млада жена, която е загубила майка си в жестокото автомеле, което отне живота на повече от 20 души, научи e-vesti.com. Припомняме, че вчера част от роднините на загинали получиха по 10 лева за произшествието.

Представител на застрахователното дружество излезе да обясни защо са превели 10 лева на някои от хората, загубили близките си. „Няма данни, че има превоз. Иска се пътен лист, който не е представен. Договорът за злополука на пътниците при обществен транспорт не важи при такъв случай“, заяви представител на дружеството.

„Имаше протокол. Даже прокуратурата е изписала, че майка ми е пътник. Човекът от застрахователната фирма казва, че е имало пътен лист и нужните документи. Вещите на майка ми бяха предоставени след 3 месеца. Толкова много документи са били изгубени. Абсурдно е да искате фактура, тя може да бъде издадена и след като е извършен превоза“, заяви потърпевшата.

„Това, което ни е представено, дава основание да дадем отказ. Когато имаме нужните документи, може да платим обезщетение. Трябва да кажем, че за изминалата година сме платили 86 млн. лева, а за изминалите 10 години – 1 млрд. лева. Абсурдно е да се казва, че се опитваме да не платим“, заяви представителя на застрахователното дружество.

Застрахователи със скандално оправдание за Своге

„Ще се срещнем със застрахователите в съда“, закани се дамата, загубила майка си в катастрофата.

„Ние сме се обърнали към прокуратурата и следствието. От тях сме получили документи и доказателства, които не са достатъчни. Позицията ни е ясна и принципна. Решението на съда ще бъде изпълнено веднага, каквото и да е то. 10-те лева не са обезщетение. Ние сме постановили отказ за изплащане на обезщетение“, обясни отново представителят на застрахователната фирма.

Източник: БЛИЦ

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Вашият коментар

error: Content is protected !!