Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Начало / КРИМИ / Варненски циганчета се изгавриха жестоко с малка ученичка насред улицата!

Варненски циганчета се изгавриха жестоко с малка ученичка насред улицата!

/
/
/
1148 Преглеждания

Кошмарен случай на агресия от страна на група ромски момчета към тяхна съученичка се е разиграл във Варна. Случаят е от 18 март, научи  e-vesti.

12-годишно момиченце от училище „Любен Каравелов“ се прибира след края на учебните занимания към дома си в „Аспарухово“. По пътя я застига група от пет момчета на нейната възраст от същото училище и започват да я блъскат, ритат и влачат за косата. Заповядват на детето да се съблече, като през това време най-големият от насилниците, седмокласник, прави клип с телефона си.

Кошмарът се разиграва в близост до полицейското управление в квартала, а камери запечатват гаврата.

„За случая са информирани всички институции и те работят по него. Тече разследване от полиция и прокуратура, с децата и родителите работят психолози, както и медиатори от Център за обществена подкрепа, тъй като момчетата са от ромски произход.

В нападението участва момче в четвърти клас, което се е завърнало скоро от чужбина и е на възрастта на шестокласниците, три момчета от шести клас и един седмокласник. Компанията от насилници е познавала момиченцето, тъй като са учили в едно училище.

Докато групата тормози детето, седмокласникът снима клип. След това момчетата са го качили в социалната мрежа, с което болката и унижението на нападнатото дете и била още по-голяма. Полицията е премахнала клипа от всички канали на разпространение.

В училището са предприети незабавни мерки, свикана е комисията за противообществени прояви, в дирекция Закрила на детето е проведен координационен съвет за набелязване на мерки по случая.

С децата и родителите работят психолози. Наказание ще има и то сериозно след като всички институции си свършат работата. В момента всички деца са в болнични и това до известна степен затруднява работата на експертите“, обясни началникът на инспектората във Варна Венцеслава Генова.

Източник: БЛИЦ

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!