Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / НОВИНИ / НОВИНИ / В действие е нова измамна схема, мними англичани мамят сънародници по интернет

В действие е нова измамна схема, мними англичани мамят сънародници по интернет

/
/
/
652 Views

Експерти по киберсигурност твърдят, че никак не е лесно да се заловят подобни измамници, научи e-vesti.

Криминалисти алармират, че в действие е нова измамна схема.

Те разкриват, че мними англичани мамят сънародници по интернет. За това алармира и Иво Дошев в предаването „България сутрин“. Той едва не попаднал в капана на въпросната измамна схема.

Онлайн купувач му предложил повече пари за стоката, която Дошев продавал. Впоследствие обаче станало ясно, че англичанинът използва нигерийски телефон и фалшиви платежни нареждания. Именно това била и причината, поради която нашенецът категорично отказал да изпрати стоката на Острова.

Дошев твърди, че новата измамна схема, която вършее в интернет пространството, е разработена доста добре. Той алармира, че продавачът винаги трябва да е нащрек, особено в случаите, в които някой му предложи повече от поисканите от него пари.

„Усетих се още в първия момент, че това ще е измама. Когато ми предложиха повече пари от исканите от мен, ми светна лампата. Оказа се, че номерът във Viber, от който ми писаха, е от Нигерия. Искането за изпращането на стоката пък беше от Уелс. На снимката беше бяло момче със светла коса и светли очи.

Попитах го защо пише от нигерийски номер. Той каза, че бил на сестра му. Искаше да преведе пари по банкова сметка, което веднага ме усъмни. Оказа се, че схемата е с фалшифицирани платежни нареждания. Не трябва хората да се поддават на лакомията и да искат повече пари“, заключава Дошев, пише blitz.bg.

razkritia

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *