Home » ЗДРАВЕ » Тялото ни показва как да разпознаем симптомите на рак!
Тялото ни показва как да разпознаем симптомите на рак!

Тялото ни показва как да разпознаем симптомите на рак!

Тялото ни показва как да разпознаем симптомите на рак!
В тази статия ще разберете как да разпознавате някои от симптомите на рак.

Така бихте могли да предпазите себе си и близките ви. В случаи, че забележите някой от следващите симптоми, се обърнете незабавно към лекар. Възможно е това да бъде някаква по-лека болест, но бързата ви реакция може да ви предпази и да разберете какво наистина става с тялото ви.

1. Метеоризъм – подуването на корема е до болка познато на много жени, особено в периода на менструацията. Ако подутостта не изчезва, а продължава по-продължителен период от време, това може да е признак за рак на яйчниците. За тази болест също са присъщи болки в корема и таза, рязко усещане за уриниране и чувство за ситост, въпреки приемането на малко количество храна.

2.Промяна на зърната – Зърната са част от женското тяло, който могат да се променят. Ако забележите някаква промяна в тях, например да са били изпъкнали, а сега да са станали вдлъбнати, се консултирайте с лекар. Това не е сигурен признак за рак на гърдата, но за ваше спокойствие отидете на преглед.

3. Необичайно кървене – Най-честият белег за рак на ендометриума е прокървяване между два цикъла или след менопаузата, макар че това може да не е задължително. При необичайно кървене от ректума, може да се допусне, че става въпрос за рак на дебелото черво. Ако имате кръв в урината това може да е знак за рак на пикочния мехур или бъбреците.

4. Внезапно отслабване – При ненадейно отслабване, когато не спазвате строг хранителен режим или не тренирате усилено, може да бъде признак за няколко здравословни проблема. Става въпрос за сваляне на няколко килограма в период от един месец или по-дълъг период от време. В такъв случай може да се допусне рак или хипертиреоидизъм.

5. Висока температура – При настинка и грип високата температура може да бъде опасен признак, който не трябва да подценявате. Левкимията може да започне с треска, която от своя страна е сигнал за възпаление в тялото. Все пак треската е симптом на всяка болест или инфекция, но ако забележите, че тя продължава повече от нормалноте и без други придружаващи я симптоми, вземете мерки.
6.Продължителна кашлица – Неспиращата кашлица се определя с продължителност от четири до осем седмици или по-дълъг период от време. Ако освен кашлица няма настинка, алергия или грип, е възможно да се допусне, че това е рак на белите дробове.

Facebook Comments

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*