Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Начало / ЛАЙФСТАЙЛ / Трик за памет! Как да си спомня изключих ли ютията?

Трик за памет! Как да си спомня изключих ли ютията?

/
/
/
629 Преглеждания

Мозъкът е най-мощният инструмент в нашето тяло. С многобройните задачи и задължения обаче, често паметта започва да ни изневерява и се хващаме как сме забравили ключовете, не можем да си спомним дали изключихме ютията или къде сложихме онази книга.
Не се обвинявайте, случва се на всеки. Освен това има множество малки трикове, с които да си помогнете и да преодолеете тази дупка в паметта.

За да не забравяте зарядното в хотелската стая

Когато стигнете до хотела, разопаковайте куфара си и го поставете до контакт. Включете зарядното устройство и обвийте кабела около дръжката на куфара. Оставете го там по време на престоя си.

За да си спомните нещо, което трябва да вземете с вас

Вземете предмета, който трябва да не забравяте на следващия ден, сложете го в плик или торба и я закачете на бравата на входната врата. На следващия ден няма как да го забравите.

За да не забравяйте да вземете най-важното в последния момент

Когато опаковате куфар в нощта преди път, обикновено оставяме ежедневните неща, като зарядно устройство и четката за зъби, които ще използваме следващата сутрин. За да не ги забравим, оставете забележими абсурдни заместители на мястото им в куфара – например голям кабел, който символизира зарядното.

За да не забравяте нещо, което носите

Ако имате навика да оставяте чадъра или шала, поставете го върху нещо, което ще вземете, щом тръгнете – например върху чантата ви.

Създайте песен за нещата, без които не трябва да излезете

Може да звучи зловещо, но работи. Създайте си песничка с популярна мелодия за нещата, които задължително ви трябват при излизане от вкъщи. “iPhone, ключовете за кола, чадър” с мелодия на “Зайченцето бяло“.

За да запомните къде оставяте портфейла си всеки път

Колко често забравяте къде сте оставили ключовете, слънчевите очила или портфейла си? Следващият път, когато сложите нещо някъде, останете на пауза за миг, за да видите къде сте го оставили, а след това умствено го взривете. Буквално. Представете си го и ако визуализирате експлозията достатъчно подробно, няма да забравите къде е, съветват от retro.bg

Изключете фурната и го кажете на глас

Признайте си, колко пъти сте се връщали, за да проверите дали фурната, ютията или кафемашината са изключени? Ако при вас се повтаря често, направете следното. Изключвайки уреда, кажете на глас “Фурната е изключена”, “Ютията е изключена”.

Да си спомняте да правите нещо преди лягане

Има нещо, което трябва да направите задължително днес? Поставете голяма книга на възглавницата. Елементът, чието предназначение не е тук, ще ви накара да си спомните.

Безупречният начин да си спомните име

Когато срещнете някого, помислете за известен човек (или който е известен за вас), който има същото име или прилича малко на него.

Марица

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Вашият коментар

error: Content is protected !!