Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / НОВИНИ / НОВИНИ / Три месеца след смъртта му адът за близките на серийния убиец Чане продължава

Три месеца след смъртта му адът за близките на серийния убиец Чане продължава

/
/
/
623 Views

Близките на серийния убиец не могат да освободят тялото му вече толкова много време.

Тялото на Стоян Зайков-Чане от Костенец още стои в моргата, научи e-vesti.com. Роднините му не могат да го погребат вече близо три месеца, след смъртта му, пише “24 часа”.

Причина за това е, че от Софийска окръжна прокуратура не са издали заповед за освобождаването на тялото.

Това се налага заради ред причини, които са важен елемент от провеждане на разследването. Такава е, например, че разследващите искат да сравнят отпечатъците на Зайков с тези, по оръжията му. Засега обаче е открито само едно от тях – рязана пушка. Към момента все още не е намерен 22-калибровият пистолет, с който се предполага, че Стоян Зайков е убил бившата си приятелка Милена Шишкова. Според експертизата, мъжът е убил и съседа си Валентин със същата рязана пушка, с която после се е самоубил. Припомняме, че Валентин също бе открит мъртъв в дома си. А четири дни по-рано Милена бе намерена убита в полето пред къщата си в Костенец.

Тогава Стоян Зайков бе обявен за издирване и акцията продължи 19 дни. Търсиха го, както в самия Костенец, така и в голям периметър по околностите на града. Залавянето му се случи, след като граничари го засякоха в района на село Долна баня. Убиецът бе обграден. Тогава той хладнокръвно стреля по тях, а те отвърнаха с изстрели във въздуха. Разбрал, че органите на реда го превъзхождат многократно, Зайков се простреля в сърцето. Той и бившата му приятелка имат син, който остана кръгъл сирак, след смъртта и на двамата. Тялото на мъжа е положено в една от двете нови хладилни камери, с които се сдоби софийската морга. В момента там има общо 116 непотърсени или без издадена заповед за освобождаване тела и трупни останки. Едно от тях стои от 2006 г., тъй като роднините на починалия били в конфликт с него и отказали да го погребат.

24 часа

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *