Home » ЗДРАВЕ » Тези 11 неща наистина пречат да постигнеме вкъщи желания уют и ред
контакт

Тези 11 неща наистина пречат да постигнеме вкъщи желания уют и ред

На някои полезни неща в кухнята напълно не им стига мястото, въпреки че често се опитваме да го намерим. А някои предмети напразно заемат място или са неудобни за използване. Освен това някои от тях дори са опасни за здравето ни.

Екипът ни установи какви артикули липсват сред кухненските инструменти на тези, които предпочитат удобството и безопасността.

1. Стреч фолио

Стреч фолиото ни улеснява живота много, но някои храни не трябва да се съхраняват в него, такива като сирене, всякакви колбаси, хляб – всичко, което използвате няколко пъти на ден. Многократното увиване не гарантира хубаво уплътняване и изглежда непривлекателно.

Освен това някои експерти смятат, че полиетиленът, от който е направено фолиото, излъчва вредни за нашето тяло вещества.

2. Мокър парцал

Влажните кухненски парцали са източници на лоша миризма. В допълнение, това са истински развъдници на вредни бактерии. Британските вирусолози, например, са установили, че 6 от 10 гъби за миене на съдове са заразени с бактерии, които могат да причинят чревни разстройства.

3. Празни бутилки

Натрупването на бутилки не представлява никаква опасност, но те заемат много място и се използват изключително рядко. Най-често никога. Ако планирате да събирате празни бутилки за престояване водата за поливане на цветя или в случай на прекъсване на водоснабдяването, спомнете си колко пъти всъщност сте ги използвали

4. Освежител за въздух

Освежителят в кухнята замърсява храната, която готвите. В допълнение, експертите препоръчват да се използват освежители в големи и добре проветриви помещения. Причината е проста: съдържанието на освежителя в никакъв случай не е безобидно и дори може да провокира главоболие.

5. Плака в мивката

Мивката е второто място в къщата на натрупването на мръсотия след тоалетната. Малки парчета храна и почистващите продукти не се отмиват с вода, а се събират на повърхността. Ако не почистите мивката със специални препарати, тогава бактериите ще се прехвърлят от нея в чиниите, а оттам – направо към храната.

6. Нефиксирана торба за боклук

За да може торбата да се разпредели равномерно върху кофата и да не се хлъзга, поради голямото количество боклук, достатъчно е да залепите обикновени куки за кърпи отстрани на контейнера. Слагайки торбата, просто трябва да пробиете краищата й с куките.

7. Отворен контакт до печката

Контактът, разположен близо до печката и работния плот на кухнята, се препоръчва да бъде затворен. Причината е проста: повърхността на контакта постоянно се замърсява, а храната запушва шевовете и съединителите за щепсела. И освен това, отворените контакти могат да бъдат опасни, когато в тях влизат течности.

8. Найлонови торбички за съхранение на храна

В повечето държави полиетиленът е забранен. Основната причина е екологичността на материала. Зеленчуците, плодовете и другите продукти се съхраняват най-добре в хартиени торби. Те са не само екологично чисти, но също така осигуряват отлична естествена вентилация за плодовете и зеленчуците.

9. Покълнали картофи

За да не покълват картофите, сложете няколко ябълки към тях. Ябълките произвеждат етилен, който забавя процеса на покълване.

10. Кайма, замразена на бучка

Ако планирате да замразите кайма, по-добре е първо да я разделите на тънки квадратчета с помощта на обикновена бамбукова пръчица.

11. Много пакети с дълготрайна храна

Чудесен начин за съхранение на дълготрайната храна е да я пресипете в отделни контейнери. И ако по някаква причина е невъзможно да пресипете съдържанието на пакета в контейнер, по-добре е да поставите всички отворени пакети в една голяма кутия.

Остави своя коментар

Facebook Comments

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*