Home » ЛАЙФСТАЙЛ » Тази наистина“лоша“ майка разказа за вечерите си и домашните на децата си вниманието..
майка

Тази наистина“лоша“ майка разказа за вечерите си и домашните на децата си вниманието..

Този вик на душата на една “лоша” майка определено си струва да се прочете:

“… И не само, че не искам. Дъщеря ми също не иска да ги прави вечерта . И ние нямаме време .Всеки знае, че почти всяко дете след уроци (а те са по 7-8 !) отива – на танци или допълнителни часове. Плюс времето за пътя, в резултат на това, те се появяват у дома само вечер. Какво да кажем за родителите, които също са уморени от работа.

Стигам до печката. Вечеряме не по-рано от 8-9 часа вечерта. Трябва да отделиш време, за да разбереш как мина денят на децата, на съпруга ти. Какво да кажем за делничните дни, за да погледате филм или да прочетете книга ви трябва време. Но , трябва да седнеш и да направиш домашното. Иначе утре отново в дневника ще има широк надпис “не е готов за урок” и аз ще се тревожа, че не съм дала на детето никакво внимание.

Да, аз съм лоша майка. И моето дете вече е тийнейджър. Тя не иска да прави домашното. И не мога да стоя над главата й и да крещя.

Да, между другото, работя много. И се уморявам. И аз не се срамувам да призная, че не помня математика за 8 клас. И трябва да хвърлям неща в миялната машина, да приготвя храна за утре, да пускам пералня. Вечерта имам срещи и събития. Или пък трябва да отида до магазина. Или просто искам да легна и хвана в ръка любима книга..

А също пропуснах- имам съпруг. Стара баба. И две котки, които също очакват внимание. А през почивните дни отиваме на село или участваме в състезания по танци. Или почистваме. Няма значение. Искам да кажа, че през вечерта просто искам да се отпусна.

Да, аз съм лоша майка, както мнозината ще кажат сега. Аз сама родих тези деца, а родителството е сериозна отговорност.

И работя. Целият живот.

За да могат децата ми да са здрави, облечени, обути, да научат нещо друго освен учебната програма, да бъдат весели, да отидат на морето и да бъдат мои приятели.

И за това , не искам през краткото време, което прекарвам с децата си да пиша домашни и да уча уроци. Искам просто да говоря с децата! Защото не мисля, че децата са пожизнено наказание. Вярвам, че децата са радост. А вечерта е време за радост, а не за скандал.

Все още чакам домашната работа да бъде отменена, както е направено в много училища по света. Защо е невъзможно да се въведат групи – в първия урок, да наблегнат на теория, а във втората – на практика? Защо е необходимо да се носи вкъщи цялата тази купчина задачи у дома???

Да, сега всичко се променя и животът е станал по-труден. Но деня не стана повече от 24 часа. И силата и здравето не е повече. И децата сега са различни. Защо е невъзможно да се вземе това предвид, както направиха същите финландци? О, да, аз съм лоша майка.

Детето ми не иска да прави домашното. И вероятно не я убедих в стойността на това. И как бих могла да го направя? Аз винаги учих в училище, подготвях уроците си, пишех домашните.

Като цяло можеш да ме гледате на криво , но аз обичам дъщеря си и ми е жал за нея. Но в очите на обществото аз все още съм лоша майка и дъщеря ми е мързелив човек. Както и нашата образователна система.

Нямам оплаквания за училище. Имаме хубаво училище . Но те забравиха да променят тренировъчната система и всичко останало е както беше, когато учих.

Добавиха -премахнаха няколко урока, промени се идеологията, удължиха периода на обучение и това е всичко. Започнете с малко. Възстановете програмата за обучение, така че да не се налага да извършвате домашна работа през нощта (поне през делничните дни).

Може би това не е бунтът на децата ни, а нашият бунт! Бунтът на поколението, което растеше само с правила и ограничения и затова помним най-вече летата, прекарани на воля при баба и дядо, далеч от родителите…Колко жалко…

Но променете системата!

Така десетки хиляди майки и бащи ще спрат да се карат през нощта с децата си. И трудните тийнейджъри ще имат с една причина по-малко за бунт. И сега можете да хвърляте домати.

Все още съм лоша майка … “

Остави своя коментар

Facebook Comments

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*