Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / НОВИНИ / НОВИНИ / „ТАД Груп“ разбили и 500 хиляди имейла, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев

„ТАД Груп“ разбили и 500 хиляди имейла, съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев

/
/
/
579 Views

В рамките на деня са установени над 500 000 e-mail адреси с пароли в иззети от властите компютърни носители на фирмата „ТАД Груп“, чийто собственик Иван Тодоров и директор Георги Янев бяха обвинени за тероризъм след безпрецедентната атака срещу НАП и изтичането на данните на над 5 милиона българи, научи  e-vesti.

Новината съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев. По информация на Lupa.bg личната информация е взета от електронна поща с най-много потребители. Общо регистрираните в нея са около 1,1 милиона българи.

„Имейлите са на популярен български сайт за електронна поща. Т. е., някой е хакнал пощенската платформа. Намерени са над 500 000 пароли, плюс съответните e-mail адреси. Факт е, че тази база данни е хакната. Факт е, че в тази база данни е извършено търсене. Факт е, че са отваряни определени пощи на определени хора. Факт е, че това най-малкото представлява нерегламентирана дейност“, разкри Гешев.

Той допълни, че действията на фирмата, хакнала сайта, са в противоречие със закона, а търговската дейност е била използвана, за да бъде атакувана държавата. Предстои да бъде доказана основната дейност на фирмата, чийто собственик и служители са привлечени като обвиняеми, и най-вероятно ще се окаже киберрекет, посочи Гешев.

Лупа

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *