Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Начало / НОВИНИ / Странното поведение на „Вояджър-2“, който проговори на извънземен език

Странното поведение на „Вояджър-2“, който проговори на извънземен език

/
/
/
368 Преглеждания

Това е в пълна сила демонстрирано, например, от мисията „Вояджър-2“ на американската космическа агенция НАСА, припомня e-vesti.

Този апарат е пуснат през далечната 1977 г. с цел проучване на отдалечени части от Слънчевата система и да излезе от нея. Така и се случило: през 1989 г. „Вояджър 2“ прелетя близо до Нептун и след това се твърдеше, че е напуснал нашата Слънчева система.

Но когато устройството бе на около 15 милиарда километра от Земята (според учените от НАСА), започнали да се случват странни неща с него. Изглеждало сякаш „Вояджър-2“ се препрограмирал самостоятелно и започнал да предава съобщения, които досега не са разбираеми за сътрудниците от Американската космическа агенция.

Тъй като езикът на „извънземните“ не е бил дешифриран, а самото устройство, както твърди опитният астрофизик на НАСА Кевин Бейнс, не може самопроизволно да промени езика, възникват интересни предположения. Ако все пак извънземните са го направили, защо е невъзможно дори да се доближим до дешифрирането на тези послания? И ако не са те, тогава какво се случва изобщо?

Ръководството на НАСА в крайна сметка решава този проблем много просто (научно): софтуерът се е повредил на сондата, което е причинило заменянето на една нула в двоичната система с единица.

Лесно е да се повярва в това, ако се обърнем към ежедневната практика на работа с компютърни програми: повредите и проблемите са често срещано явление.

Странното поведение на Вояджър-2

Устройството „Вояджър-2“ не може да излезе от Слънчевата система: ние сме в матрица

Но в тази история има още една интересна мистерия. Устройството „Вояджър-2“ работи с термоелектрични радиоизотопни генератори, функциониращи на плутоний-238. Поради това сондата може да лети в бездната на космоса, поне до 2025 година. Представете си къде е сега и къде ще бъде на финала на своята космическа мисия!

Въпреки това, както се оказа обаче, апаратът някак си не може да излезе от Слънчевата система. Нещо повече, нашата Земя, която се върти около Слънцето, в определено време на годината, дори се приближава до това мистериозно устройство, което изглежда заседнало в някаква орбита и също се върти по своя траектория в Слънчевата система.

Защо всичко това се е случило, никой не знае. Но заедно тези неуспехи, казват теоретиците на конспирацията, могат да служат като косвено доказателство, че всички живеем в матрица, и следователно безкрайната Вселена просто не съществува и нашата идея за безкрайния космос не е нищо повече от теория, която още не се подкрепя от нищо.

Източник: БЛИЦ

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Вашият коментар

error: Content is protected !!