Home » ЛАЙФСТАЙЛ » Страната, в която лихвите по кредитите са 0 процента и се опрощават след 5 години, а пенсията е по-висока от директорска заплата тук
Страната, в която лихвите по кредитите са 0 процента и се опрощават след 5 години, а пенсията е по-висока от директорска заплата тук

Страната, в която лихвите по кредитите са 0 процента и се опрощават след 5 години, а пенсията е по-висока от директорска заплата тук

Това е държава, за която много хора дори не знаят или трудно могат да я намерят на картата. Тя е сред седемте по отношение на най-богатото население в света.

Бензинът там е по-евтин от 1 литър вода в Европа, а безлихвени кредити и сметките за комунални услуги в държавата са едни от най-изгодните по света.

И почти всяка година заемите на хората там се опрощават на различни нива. Феноменална държава, която успява да оцелее след много перипетии.

Днес небостъргачите в нея растат по-бързо от гъбите.

Продажбите на супер скъпи коли са изпреварват всички възможни прогнози. А за всеки жител на страната работят по един служител и двама гостуващи работници. Това е Кувейт. Една от най-богатите страни в света. Огромните запаси от петрол ви позволяват да живеете там и да не се отказвате от нищо.

Няма къде да харчите пари, защото жителите на тази страна просто имат всичко. Там живеят 3,5 милиона души, от които само 1 милион са граждани на страната. Сред този златен милион се разпределят държавните приходи.

Например, младоженците получават като подарък до 15 хиляди долара за сватбата си от държавата. Трябва да се отбележи, че местните не работят на прости длъжности и почти всички заемат висши позиции.

Ипотечните кредити се дават с 0% лихва от всяка банка. И след 5 – 10 години просто се опрощават.

Медицината и образованието са безплатни и ако гражданин иска да учи в чужбина, държавата поема пълна отговорност за покриване на всички разходи на кандидата.

Между другото, детската помощ се изплаща в размер на 200 долара, до 26-годишна възраст. И на разведената жена се изплаща надбавката в размер на 1400 долара на месец, докато не намери достойна работа. Минималната пенсия е 3000 долара.

През 2007 г. правителството прощава на жителите в страната всички заеми и ипотеки. Понякога просто раздават пари за празниците или големи събития.

И миналата година всички жители на страната получиха безплатни стоки от първа необходимост, захар, брашно, масло, пилешко месо и т. н.

Думата “данък” на практика е непозната за населението на тази наистина социална държава.

Facebook Comments

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*