Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / НОВИНИ / НОВИНИ / Спират антибиотиците: Лечение – само в краен случай

Спират антибиотиците: Лечение – само в краен случай

/
/
/
699 Views

Световната здравна организация предупреди, че нарастващата устойчивост на микробите към антибиотиците може до доведе до регрес в медицината и отправи призив за стриктно ограничение на изписването и приемането им, при това във всички държави, научи e-vesti.com.

Генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус призова светът да намери баланс между достъпността на антимикробните средства и забавянето на ръста на резистентност на миркроорганизмите към тях.

Според него някои от антибиотиците трябва да се назначават само при най-трудните за лечение инфекции. Организацията стартира информационна кампания, чиято цел е да направи употребата на препаратите по-безопасна и ефективна.

Помощник директорът на СЗО Марианджела Симао заяви, че вече се наблюдават първите признаци на настъпване на постантибиотичната ера. Появяват се инфекции, които не реагират на нито един от известните препарати.

В свой доклад ООН предупреждава, че ако медицинското съсловие не вземе мерки, към 2050 година, от неподатливи на терапия инфекции, ще загиват около 10 милиона души годишно.

Лупа

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *