След дни в България ще е опасно

След дни в България ще е опасно, а после иде адски мор

За какви катаклизми да се подготвим в близките дни:

Топло и предимно сухо време ни очаква в следващите две седмици. Но преди горещия период ще видим малко дъжд, малко гръмотевици и по-ниски дневни температури, научи e-vesti.com.

Това ще се случи в четвъртък и петък тази седмица, но след това, поне до 25, 26 август ще се радваме на лятото.

В сряда срещу четвъртък през нощта над Западна и Северозападна България ще се развиват гръмотевични бури и на места ще превали и прегърми. Вятърът от запад ще се усили и с него ще нахлува по-хладен въздух.

В четвъртък ще е ветровито, особено в Северна България, а дневните температури ще са с няколко градуса по-ниски – до 25, 27 градуса. Тогава на места в планинските райони е възможно да превали и прегърми в следобедните часове.

В петък също се запазва възможността за кратки превалявания главно на юг и югоизток, от събота нататък времето ще се стабилизира и ще навлезем в дълъг период на топло и сухо време, който ще се простре в следващите 10 до 15 дни.

В средата на следващата седмица отново ще бъде горещо, на места с температури до 38, 39 градуса, но отново не се очакват рекордно високи температури.

Припомняме, че още вчера синоптиците предупредиха, че ще ни морят опасни жеги, а след тях иде беля.

В същото време адския мор взе втора жертва, затова медиците съветват да се избягва излизането на открити пространства и прекомерно излагане на жаркото слънце.

Репортер пък улови потресаваща гледка в центъра на София. Във вторник на пейка пред Централната гара в София мъж издъхна заради горещините.

Блиц

Facebook Comments

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*