Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / НОВИНИ / НОВИНИ / Синоптички предупредиха за смъртоносно явление, което ще удари и България

Синоптички предупредиха за смъртоносно явление, което ще удари и България

/
/
/
722 Views

Преди ден стана ясно каква ще е прогнозата за месец юли. Оказа се, че трябва да се готвим за адска жега и сериозни температурни амплитуди, които ще са в диапазон от 31 градуса. След това и синоптикът от НИМХ Анастасия Стойчева коментира променливото време у нас и в Европа, научи e-vesti.com.

Синоптички предупредиха за смъртоносно явление

 

„Ако се върнем назад във времето, ще видим, че дори у нас е имало доста високи температури, каквито във Франция и Испания. Обикновено, когато в Западна Европа температурите са високи, в източната част на континента времето е точно обратното”, това каза синоптикът от НИМХ в сутрешния блок на Нова телевизия.

Синоптички предупредиха за смъртоносно явление Синоптички предупредиха за смъртоносно явление

Тя допълни, че в последните дни бурите у нас са краткотрайни, но доста интензивни.

Синоптички предупредиха за смъртоносно явление

 

 

„Това се случва при развитие на мощни купесто-дъждовни облаци. От север на юг премина атмосферен фронт, който се прояви в част от страната. Тази нощ във Велико Търново са паднали 21 литра на квадратен метър”, каза още Анастасия Стойчева. По думите й след събота се очаква стабилизиране на времето.  „През следващите дни ни очаква горещо време. Първите дни на юли ще бъдат много слънчеви. Валежите ще бъдат под нормата. Най-високите температури ще бъдат  между 36 и 41 градуса”, каза още Анастасия Стойчева.

Синоптички предупредиха за смъртоносно явление

Синоптички предупредиха за смъртоносно явление

 

Синоптички предупредиха за смъртоносно явление

 

 

 

„45,9 градуса на сянка са измерени във Франция в петък, което е абсолютен рекорд. За България е характерен майско-юнския максимум на валежите. Очаква се юли месец да стане по-горещо, но бурите ще са по-редки. От началото на другата седмица ще очакват температури над 30 градуса в цялата страна”, това пък каза климатоложката Зорница Спасова в сутрешния блок на bTV.

„Силната и интензивна гореща вълна в началото на сезона е по-смъртоносна. Това е така, защото организмът още не се е адаптирал към високите температури. Следващата седмица се очаква първата гореща вълна у нас, това значи, че 3 или повече последователни дни температурите ще са 30 и повече градуса”, обясни Спасова.

„В големите градове е характерно явлението „топъл остров” и в централните части на градовете е още по-горещо”, каза още тя.

Повече по темата гледайте във видеото:

Източник: БЛИЦ

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *