Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Начало / НОВИНИ / Ще има ли денонощен достъп до аптеки в цялата страна: Здравното министерство внася ключова поправка за купуването на лекарства

Ще има ли денонощен достъп до аптеки в цялата страна: Здравното министерство внася ключова поправка за купуването на лекарства

/
/
/
318 Преглеждания

Денонощен достъп до аптеки във всички области на страната предлага здравното министерство с поправки в няколко закона, научи e-vesti.com. Следващата седмица предстои обсъждане на промените, които ведомството на Кирил Ананиев ще внесе в Народното събрание, като най-ключови са тези за осигуряване на 24/7 възможност за купуване на лекарства.

Към този момент денонощните аптеки в страната са едва под 15 на сто, а има места, където илачи могат да се купят едва няколко пъти в седмицата. Много от селата са без достъп до медикаменти и на жителите им се налага да пътуват десетки километри, за да си ги набавят.

От министерството искат още да се нанесат корекции в административните тежести за лекарствените производители, както и да се въведат допълнителни механизми за проследяване и спиране на фалшивите медикаменти.

Лупа

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Вашият коментар

error: Content is protected !!