Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / НОВИНИ / Сергей Станишев и Елена Йончева в съюз-ще свалят Нинова от трона

Сергей Станишев и Елена Йончева в съюз-ще свалят Нинова от трона

/
/
/
582 Views

Сергей Станишев окончателно е решил да бутне Корнелия Нинова от трона на БСП тази пролет, когато предстоят избори за лидер на столетницата.

Планът му вече е обединил, освен вътрешната опозиция в партията, и двете му жени – съпругата Моника Станишева и бившата годеница Елена Йончева. Майката на децата му и настоящата евродепутатка са забравили всякакви крамоли покрай интимните си драми и са първи дружки. Това разкриват хора от БСП, според които откакто е в Брюксел, Йончева била изключително близка със семейство Станишеви и именно това е причината да се разграничи рязко от политиката на Нинова.

„Моника е изключително влиятелна в лобистките среди на ЕС и може да е обещала доста солидни постове и еврокариера на Елена, така че изобщо да не ѝ се налага да се връща към българската политика. Отделно от това благодарение на Моника и Сергей вече всички в Брюксел и ПЕС са наясно с това какво представлява Нинова и затова за нея вратите вън от България са затворени“, разкриват социалисти, според които планът за демонтирането на лидерката бил напълно завършен в частта му извън страната.

В България той щял да проработи с мощната финансова подкрепа освен на самите Станишеви и медиите, които Моника притежава, с помощта на Георги Гергов. Пловдивският бизнесмен, благодарение на когото Корнелия Нинова преди 4 години стана лидер на БСП, е пръв неин враг, след като бившата костовистка го изхвърли от ръководните органи.

Около него и Станишев е обединена голяма част от вътрешната опозиция в столетницата като Михаил Миков, Велислава Дърева, Атанас Мерджанов, Ангел Найденов, Асен Гагаузов, Костадин Паскалев, Георги Пирински, както и структурите, за които отговарят в страната. Друго крило на опозицията е Красимир Янков и неговите хора, които сега били готови да се съюзят със Станишев и компания в опит да отърват окончателно на предстоящите избори партията от Корнелия Нинова и кликата ѝ.

Ключово щяло да бъде издигането на кандидатури за следващ лидер и затова сега цялата опозиция търсела една приемлива за всички фигура, около която да се обединят и да работят ударно за нея. Първоначалният план било това да са Мая Манолова или самата Йончева, но тъй като и двете не изпълняват условията по устав за членство в определен срок в партията, търсели фигура от редиците на БСП.

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *