Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Начало / НОВИНИ / Счетоводител на Баневи: Единственото, което мога да кажа е как един човек харчи по 190 хиляди на ден за…

Счетоводител на Баневи: Единственото, което мога да кажа е как един човек харчи по 190 хиляди на ден за…

/
/
/
691 Преглеждания

„Превода на ОПГ трябва да е Организирана престъпна група. Никога не съм извършвала престъпления. Това обвинение е абсолютно формално. Работила съм само в Министерството на културата и никога не съм се занимавала с друг бизнес.“ Това каза майката на обвиняемия в пране на пари и укриване на данъци Николай Банев в студиото на „Тази сутрин“ по bTV.

„Сигурно ще го докажем, но това са много материали, за които адвокатът ни ще разучи и ще ни защитава. Николай Банев ме пази много, отношенията ни са много духовни. Никога не ме е молил за помощ“, сподели Мария Банева.

Счетоводител на Баневи: Единственото, което мога да кажа е как един човек харчи по 190 хиляди на ден за...

Тя твърди, че приватизацията, която семейство Баневи са извършили, е абсолютно законна.

„То във времето се вижда. Този процес е изключително сложен. Приватизацията им е напълно законна. Не сме разговаряли по темата. Аз живея в Хасково. Отивам, помагам за децата. Може да поседнем и дам и посвири на пианото. Явно има хора, които искат да кажат нещо за невъзможната приватизация. Предприятията бяха спрени, търговските им отношения също. Николай е на частното поле от 89-та година. Той не прекланя глава. Надявам се разследването да свърши добре“, обяснява майката на Николай Банев.

Галин Стоянов, който е бил главен счетоводител на Полимери твърди, че всичко във фирмата е отивало за скрап.

Счетоводител на Баневи: Единственото, което мога да кажа е как един човек харчи по 190 хиляди на ден за...

„При мен никога не са държани големи пари. Единственото, което мога да кажа е как един човек харчи по 190 хиляди за един ден“, казва Стоянов.

„Хазарт“, отговаря въпросително интервюиращата, след което последва потвърдително поклащане на глава.

„Харчеше много пари и за самолетни билети и тока в Бояна. Смятам, че живееха повече от добре. Баневи искаха да водят дело в Страсбург срещу държавата за 25 милиона евро. Аз отговорих на шега, че ми се струват малко, а след няколко дни Евгения Банева ми звънна и ме попита 250 милиона по-добре ли ми се струват“, споделя бившият счетоводител.

Той разкри, че Евгения Банева му е звъняла няколко дни преди да бъде извършен ареста им. „Според мен искаше да разбере дали знам нещо по въпроса“, твърди Стоянов.

Припомняме, че според прокуратурата от 2005 г. досега Баневи са източили четири предприятия, укрили са десетки милиони данъци и са изпрали повече от 1 млрд. лв.

Днес се очаква Баневи да обжалват пред Апелативния съд наложената им мярка за неотклонение, която към момента е „задържане под стража“.

Счетоводител на Баневи: Единственото, което мога да кажа е как един човек харчи по 190 хиляди на ден за...

Източник: www.blitz.bg

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Вашият коментар

error: Content is protected !!