Home » НОВИНИ » НОВИНИ » Съдия се оттегли от делото срещу Радост Драганова
делото срещу Радост Драганова

Съдия се оттегли от делото срещу Радост Драганова

Съдебната сага на кипърския инвеститор Харис Кунтурис и Радост Драганова, която е едновременно тв водеща и бизнес дама, явно няма скоро да приключи, дочу e-vesti.com.

По едно от делата, които Кунтурис спечели на първа инстанция „Солар енерджи съпорт“ фирмата на Радост и нейният зет Венцислав Гоцев, трябва да му върне 400 хил. евро. Тези пари са само част от допълнителната вноска, която Харис е направил за изграждането на соларния парк в района на Брезник. Съдът реши, че е незаконно заличаването на неговата фирма „Грийн енерджи България: ЕООД като съдружник във въпросната зелена инвестиция.

Веднага след това Драганова обжалва. Делото е разпределено на съдия Иво Димитров. Адвокатите на кипърския бизнесмен искаха и в крайна сметка получиха неговият отвод. Причината е, че съдията се оказва много близък с бившия шеф на Апелативния съд генерал лейтенант Веселин Пенгезов, в което няма нищо нередно, но дъщерята на генерала – Анна е адвокат по делото на компанията, свързана с Радост Драганова.

Съдия Иво Димитров и ген. Пенгезов редовно обядват в ресторант Кратуните, пише в заявлението, с което защитата на Кунтурис иска отвод на Димитров. В този документ е подчертано, че близостта между двамата юристи обяснява „очевидния толеранс, с който се ползва другата странна по това дело, както и нарушенията на процесуалните права. Дадени са и конкретни примери, които демонстрират специалното и по-благоприятно отношение на другата страна, пише „Уикенд“.

Хотарена

Facebook Comments

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*