Home » ЗДРАВЕ » С тези 15 невероятни кухненски трика живота ви ще бъде песен
чипс

С тези 15 невероятни кухненски трика живота ви ще бъде песен

Има няколко трика, с помощта на които ще спестите време, ще запазите храна и ще положите по-малко усилия за решаване на различни кухненски проблеми.
Всекидневните трикове ще се харесат не само на жените, но и на мъжете.

1. Запазете яйцата за по-дълго време

Яйцата ще се запазят по-дълго време, ако ги намажете с олио, преди да ги поставите в хладилника.

2. Лесно обелете яйцата

Има няколко начина за лесно обелване на варени яйца. Ето един от тях: ударете всяко от варените яйца, за да се спука черупката, залейте ги със студена вода и ги оставете да се охладят.

3. Извлечете няколко капки лимонов сок

За да не използвате целия плод, когато салата изисква само няколко капки лимонов сок, пробийте лимона с клечка за зъби и стиснете леко. След това залепете дупката с тиксо и поставете плода в хладилника.

4. Върнете към живот омекналите крутони и чипс

Ако крутоните и чипсът са омекнали, не бързайте да ги изхвърляте.

• Вземете чиния. Покрийте я със салфетка. Поставете продукта отгоре.
• Можете да покриете с друга салфетка отгоре. Сега сложете снакса в микровълновата за 30 секунди. И воала – крутоните и крекерите отново са хрупкави!

5. Пригответе идеалните яйца на очи

Ще ви потрябва ограничителен пръстен от стъклен буркан. Поставете го в тигана и разбийте яйцето вътре, като по този начин то няма да се разтича по тигана. Не забравяйте внимателно да премахнете пръстена.

Другият вариант е да използвате „шайбите“ от нарязан лук.

6. Удобно съхранение на бутилки

Използвайте клипс за канцеларски материали, за да фиксирате бутилките хоризонтално в хладилника.

7. Задръжте домата върху сандвича

За този метод е важно да изберете по-тънка шунка, за да можете лесно да увиете парченцата домат вътре в нея. Така те няма да падат от хляба.

8. Пригответе нежна риба на скара

Просто сложете парче риба върху импровизиран „килим“ от резени лимон. Така рибата няма да залепне за скарата и ще се усети вкусът на лимона.

9. Направете стреч фолиото «по-послушно»

За да ви е по-лесно увиването със стреч фолио, дръжте го в хладилника. Охладеното фолио «ляга» равномерно и се разтяга идеално.

10. Удобно съхранение на подправки

 

Кутийките Tic tac могат да се използват за съхранение на подправки. Те са удобни, компактни, лесно се затварят и отварят.

11. Замразете филийки бекон

Ако имате твърде много бекон и се страхувате, че ще се развали, преди да го изядете, просто го замразете. Сгънете лента пергаментова хартия на хармоника, поставете резените бекон между слоевете и ги сложете във фризера.

12. Запазете зелените подправки свежи

Измийте и подсушете зелените подправки – копър, магданоз, целина и т.п. Сложете ги в найлонов плик и го напълнете с въздух. Вържете здраво. Така поправките могат да останат свежи за дълго време.

13. Наточете ножа

Ако нямате под ръка подходящо устройство за заточване, обикновената керамична чаша е най-добрата възможност за «спешни» случаи. Обърнете я и наточете ножа няколко пъти върху дъното й. Разбира се, ако ножът ви е скъп и висококачествен, по-добре е да не рискувате, а да закупите специален инструмент за заточване за ножове.

14. Предотвратете хлъзгането на дъската за рязане

Поставете влажна кърпа отдолу. Така дъската няма да “избяга” от вас.

15. Равномерно стоплете храната в микровълновата

За да сте сигурни, че ястието се затопля равномерно в микровълновата, разпределете го по края на чинията и оставете празно място в центъра.

Остави своя коментар
Facebook Comments

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*