Home » НОВИНИ » НОВИНИ » Румен Радев: Нека е ясно, че ние не търсим отмъщение, но няма да забравим и пепелищата
Румен Радев Петрова нива

Румен Радев: Нека е ясно, че ние не търсим отмъщение, но няма да забравим и пепелищата

Нека не се крием зад дълбока политика на благоразумие, защото е въпрос на национално достойнство да не позволим да бъде преиначавана историята и да не допуснем да бъдат забравени справедливите искания и да бъдат отлагани за някой следващ ден.

Това каза на възпоменателната церемония в историческата местност Петрова нива президентът Румен Радев, научи e-vesti.com.

„Съдбата на тракийците остава неразбрана“, заяви още президентът, цитирайки думи на Михаил Герджиков.

Химнът на Странджа за поредна година огласи историческата местност Петрова нива, където преди 116 години се е взело решение за избухването на Илинденско – Преображенското въстание.

„Нека е ясно, че ние не търсим отмъщение, но няма да забравим и пепелищата“, подчерта в словото си също така Румен Радев: „И ако през годините никой не изпълни дълга си към тракийци, то днес от това свято място нека заявим високо и категорично, че е въпрос на отговорност на всеки български държавник да бъде редом с наследниците на изстрадалите“.

Възпоменателната церемония и тържествената заря-проверка бяха кулминацията на честванията, в които се включиха над 50 тракийски дружества.

Източник: dunavmost

Facebook Comments

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*