Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Начало / НОВИНИ / Росен Плевнелиев попиля Румен Радев след поредното му вето: Издиша

Росен Плевнелиев попиля Румен Радев след поредното му вето: Издиша

/
/
/
435 Преглеждания

Цивилно лице може и трябва да заема длъжността ръководител на служба “Военна информация“. Такава е позицията на бившия президент Росен Плевналиев пред БНР по повод наложеното от президента Румен Радев вето в Закона за военното разузнаване, научи e-vesti.

През 2015 г. Плевнелиев наложи вето на Закона за военното разузнаване. Тогава депутатите решиха само военен да може да заеме поста.

“Много е важно да се задълбочим и да видим какво се е случвало през годините. И тогава, и сега аз твърдя, че цивилно лице може и трябва да заема длъжността ръководител на служба “Военна информация“ или по-точно обратното – не бива да изключваме тезата, че и цивилно лице може, т.е. само военни да бъдат, така както президентът Радев каза днес“, изтъкна Плевнелиев.

„Неговият аргумент е един-единствен – той каза, че службата се казва “Военна информация“, следователно само военен може да бъде шеф на тази служба. Моите аргументи бяха коренно различни – аз вярвам, че Служба “Военна информация“, и това е разписано в самите текстове, не е свързана единствено и само с отбраната на Република България. Тя е свързана и изпълнява изключително важни задачи с националната сигурност като цяло. А една голяма част от рисковете днес са точно с не военен характер“, обясни още той.

Според бившия държавен глава, едно погрешно решение от 2015 г. днес се коригира. „И тук, за съжаление, държавният глава Радев по скоро издиша със своите аргументи. За пореден път виждаме доказателство, че президентът Радев няма силен екип, няма аргументи, а по скоро действа популистки. Той го играе контра вече три години – и на правителството, и на Народното събрание, за съжаление понякога без аргументи“.

ПИК

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!