Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / НОВИНИ / НОВИНИ / Проф. Константинов: Хакерът е пробил НАП левашки и се е издънил

Проф. Константинов: Хакерът е пробил НАП левашки и се е издънил

/
/
/
567 Views

Българинът по традиция се интересува от другите. Аз не виждам нищо притеснително в това, което са декларирали политиците. Пробита е система на НАП, която те си правят и те си обслужват, но тя не се обслужва от нас. Това каза пред bTV проф. Михаил Константинов, който е председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“, научи e-vesti.com.

„Който ме е питал, съм му отговорил. Не е хубаво да се казват неща от кухнята. По-важно е да се каже какво е изтекло. Работните файлове на служителите не са „архив“. В архива никой не е проникнал“, обясни професорът.

„Хакерът е успял да влезе в сървъра. Безспорно е успял да хакне системата. Това са работни, хаотично организирани, файлове, но не са работни действащи файлове на НАП. Системата е пробита „левашки“. Аз не участвам в разследване, но специалистите по информатика помагат на разследването. Когато човек стане надменен и мисли, че всичко знае, той се издънва“, допълни Константинов.

Той твърди, че ако е бил адвокат, щял да лъже по същия начин, за да оневини Кристиян, но разследващите са открили категорични доказателства, че е бил именно той. Професорът увери, че младият хакер е успял да стигне само до разпокъсани файлове, а базата данни на НАП е изцяло непокътната.

„Файловете са достъпни и можете да ги отворите и да ги видите. Системите в България са защитени слабо. Вижте какво стана с ЦРУ? Хакнаха системата за Национална сигурност на САЩ, какво остава за НАП. Няма системен подход към защитата в България и ако сега не си направим организационни изводи, ще бъде жалко“, заключи Константинов.

Блиц

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *