Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / ЗВЕЗДИ / Почина наш легендарен музикант от близкото минало

Почина наш легендарен музикант от близкото минало

/
/
/
306 Views

На 83-годишна възраст почина легендарният джаз саксофонист Ангел Везнев-Ачо. Скръбната вест съобщи във Фейсбук друг емблематичен музикант от миналото – Здравко Радоев, съобщава „Канал 3“.

„Отново тъжна вест! Днес е починал легендарният джаз саксофонист Ангел Везнев /АЧО/ 1936 – 2020 Бог да го прости!“, написа той.

Ангел Везнев – Ачо е роден на 28 ноември 1936 г. в София. Един от най-големите бохеми в българския джаз свири на саксофон в Източна и Западна Европа с Леа Иванова и оркестъра на Еди Казасян. Стигат чак до Америка, където работят по кораби.

След като напуска Леа и Еди, Ачо се събира с друга известна певица и по-късно, в продължение на 12 години, негова съпруга – Лиана Антонова. С нея работят също в Европа и в Америка.

Стигат и до Лас Вегас в известния хотел „Цезар палас“ и „Пустинната къща“, където не е стъпвал друг български изпълнител.

По-късно той се премести в Швеция, но носталгията го победи и след близо 40-годишен гурбет, в крайна сметка той се върна в България и заживя с телевизионна журналистка от БНТ.

За него приживе Милчо Левиев казваше, че мирише на музика: „Ангел Везнев-Ачо е човек, който излъчва и мирише на музика от километри. И това го разбрах още преди да го чуя да свири.“

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *