Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / НОВИНИ / НОВИНИ / Плевнелиев: Битката за „Фолксваген” не е загубена

Плевнелиев: Битката за „Фолксваген” не е загубена

/
/
/
584 Views

Росен Плевнелиев е убеден, че битката за „Фолксваген” не е загубена и всичко тепърва има да се решава, научи e-vesti.

„Благодарим за всичко, което правителството направи, никога не сме стигали толкова надалеч за толкова стратегическа инвестиция у нас. Турция е избрана да продължи да се преговаря с нея преференциално, но това не значи, че нямаме шанс. Ще работим, докато няма подписан договор”. Това каза обнадежден президентът на България (2011 – 2016) Росен Плевнелиев в Министерския съвет след среща на правителството и автомобилния клъстер.

„Последните месеци клъстерът доказа, че България е готова да произвежда автомобили. Още няма окончателно решение за „Фолксваген“, усилията на правителството продължават“, успокои и икономическият министър Емил Караниколов.

Трасе за тестване на автономни автомобили и лаборатория за 5G мрежа ще се изграждат в България, е решено на срещата на клъстера с правителството. Трасето ще е в базата на летище Доброславци, а лабораторията – в София Тех парк и ще е свързана със суперкомпютъра, който страната ни очаква. Ще се мисли и за допълнителни стимули от държавата не само за големи производители, но и за първостепенни доставчици.

Подготвя се и съвместна образователна инициатива, която да насърчи партньорствата на техникуми за дуално обучение с технически университети в Европа. Ще има и законови промени. Всичко това ще бъде включено в нова национална стратегия за развитието на автомобилния сектор у нас.

Лупа

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *