Home » НОВИНИ » Осиновената Саманта от Солт Лейк сити откри родната си майка в България
Осиновената Саманта от Солт Лейк

Осиновената Саманта от Солт Лейк сити откри родната си майка в България

Българка, осиновена в САЩ, намери родната си майка след повече от четвърт век, научи e-vesti.com. 28-годишното момиче я открило чрез детективска агенция през ноември миналата година и след месеци на трепетно очакване пристигна в България.

След 20-часов полет от Солт Лейк сити Жана или Саманта, както е името й в американския паспорт, вече е в добричкото село Спасово, където живее майка й.

“Бях много развълнувана, когато се срещнах с майка ми. Мислех си, че повече никога няма да я видя.

Мечтите ми се сбъднаха! – сподели Саманта.

Когато момичето било на 2 години, майка й загубила дома си. Социалните работници й оставили другата 3-годишна дъщеря, а Саманта била настанена в Дома за сираци в Добрич. По-късно детето попаднало в списъците за осиновяване. Младата майка не преставала да мисли за нея.

“Все се молех на Господа и това се случи! Много си я обичам! Не съм я забравяла никога! Никога, мама!”, сподели развълнуваната Нели, майката на Саманта при тяхната първа среща след толкова много години.

Осиновената Саманта от Солт Лейк

В Америка младата жена завършила гимназия и в момента работи в компания за онлайн търговия. Сега е решила да помага на болната си от астма майка с каквото може. Мечтае да я заведе един ден в Щатите.

“Определено искам моята биологична майка да види какво е направила осиновителката ми за мен в Америка. Искам да я заведа там и да я запозная с родителите си”, сподели младата жена.

“Имахме къща в Шабла, но баща ми я продаде. И така останахме без дом – аз, Жана и сестра й“, разказа насълзена Нели. Тя се разболяла и тогава решила да остави 3-годишното момиче на грижите на държавата.

Майката разказва как празнувала всеки рожден ден на момичето и се молела тя да е добре. „Да не ме нарича „мама“, само да е добре“, спомня си Нели.

Осиновената Саманта от Солт Лейк

Съпругът й Хасан признава, че също много е свикнал със Саманта и че не знае как ще се раздели с нея.

И Саманта не крие вълнението си, още повече че никога не е вярвала, че ще открие майка си и ще посети мястото, където е родена. Саманта е изненадана, че в България има тайна на осиновяването и смята, че всяко дете трябва да знае кои са хората, които са го родили.

Саманта се надява нейната история да помогне и на много други деца да открият родителите си.

Източник: BG-VOICE

Facebook Comments

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*