Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / КРИМИ / Още скандални разкрития за двойното убийство на „Алабин“! Черния лебед първа дружка с Мина Костова

Още скандални разкрития за двойното убийство на „Алабин“! Черния лебед първа дружка с Мина Костова

/
/
/
526 Views

Измъкването на Георги Кирчев и съпроцесниците му от осъдителна присъда по делото за смъртта на двете млади жени на улица „Алабина“ преди 12 години не е никак случайно. Драгалевският лаборант Иван Костов се е погрижил да създаде трайни и дебели връзки, овладявайки съдебната система още в мандата си през 1997 – 2000 г., пише „Телеграф“ в свой анализ.

Благодарение на тези взаимоотношения от затвора се измъква и настоящата съпруга на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов – известната като Черния лебед Елисавета Генева, която е загърбила тъмното си минало и предпочита да се представя към днешна дата като Бети Панова. Никой обаче не може да изтрие миналото си, още повече когато е под прожекторите на обществото в ролята на жената до съдията на олигархията, както е известен Панов.

АРГО
„Ако има Черен лебед, това е жена му на Лозан.“ Думите са на бившия правосъден министър Христо Иванов, произнесени на сбирка на задкулисния кръг АРГО на 28 юли 2016 г. в зала, намираща се на столичния бул. „Витоша“ №164. Тогава компанията, начело с Иво Прокопиев, Радан Кънев, Антоанета Цонева, Трайчо Трайков, Стояна Георгиева и още политически проксита, поръчкови журналисти и професионални протестъри, обсъждат кой да е техният кандидат-президент.

Досието
Елисавета е от близкия приятелски кръг на дъщерята на Костов – Мина Костова. Близостта на Бети Панова с фамилия Костови обаче лъсва най-добре през 2004 г., когато е рискувала да влезе в затвора до 5 години. Панова има криминално досие, което пръв разкри „Телеграф“. Черния лебед има регистрация по чл. 325, ал. 5 от Наказателния кодекс. От криминалното й досие става ясно, че през юли 2004 г. Елисавета Генева, както тогава все още се е представяла Панова, използвайки фамилията на покойния си съпруг, e разследвана за хулиганство, придружено от съпротива срещу орган на съдебната власт.
Според в. „Труд“ хулиганските действия вероятно са извършени в съдебна зала, а обект на грубото нарушение на обществения ред, придружено с хулиганско поведение, включително отправяне на обиди и заплахи, стават прокурор и съдия. Налага се дори намесата на органи на реда, свидетелства разразила се дискусия в специализиран юридически форум.
В крайна сметка причината да отърве каквото и да е наказание се крие в близките връзки на Черния лебед с дъщерята на бившия премиер Иван Костов Мина Костова, а оттам и с тогавашния шеф на Върховния съд Иван Григоров. Така, независимо от  хулиганското поведение, което госпожата демонстрира, тя се спасява от съдебно преследване.

Олигархия
Десет години по-късно се оказва, че приятелството между Мина Костова и Бети Панова е ключово за кариерното израстване на съдията от Върховния административен съд Лозан Панов. В края на 2014 г. отново близък до Иван Костов и до покойния вече Иван Григоров магистрат се оказва един от лобиралите за издигането на кандидатурата на Лозан Панов за председател на ВКС. А след избирането на Панов за „съдия №1” той и Бети Панова възобновяват честите си срещи с Мина Костова и дори са сред малкото гости в дома на Иван Костов в Драгалевци. Което обяснява и политизирането на Лозан Панов, както и обсъждането на името му сред потенциалните кандидати за президент на сбирката АРГО.

Източник: БЛИЦ

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Вашият коментар

error: Content is protected !!