Home » ЗДРАВЕ » Още 4 полезни приложения на леда, освен обичайните
4 полезни приложения на леда

Още 4 полезни приложения на леда, освен обичайните

В летните жеги ледът в питието е най-добрият ни приятел, припомня e-vesti.com. Замръзналите кубчета обаче могат да ви послужат и за други неща. От Bright Side дават няколко примера.

Лед за по-гладка кожа

Всяка вечер или преди лягане, опитайте следното: измийте си лицето, напълнете найлонова торбичка с лед и внимателно масажирайте областта на врата и лицето за около три минути. За няколко дни ще забележите резултати: кожата ви ще стане по-свежа и гладка. Освен това терапията предотвратява бръчките и помага да спите по-добре.

Лед срещу разширени пори

Минете с кубче лед директно върху лицето си за 2 – 3 минути. Ако проявявате постоянство, че видите, че разширените и отворени пори ще се свият за няколко дни.

Лед при подпухнали очи

Има много причини да се събудите с подпухнали очи, дори да не сте плакали цяла нощ. Ледът е най-добрият помощник в подобни случаи. Увийте две кубчета лед в кърпи, сложете ги върху затворените очи и внимателно масажирайте в продължение на две минути с бавни кръгообразни движения.

Лед за топене на мазнините в областта на корема

Ако не можете да си позволите професионална криотерапия, ето какво можете да направите у дома. Поставете пакет с лед върху корема за 15 минути. Махнете го за три минути, след което повторете за максимум час. Ледът трансформира белите мастни клетки в кафяви, които по-лесно се изгарят. Разбира се, не можете да очаквате чудеса само този метод – трябва да го комбинирате със здравословно хранене и спорт.

Източник: БЛИЦ

Facebook Comments

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*