Новото име на партията на Слави

Новото име на партията, с която Слави Трифонов ще се опита да влезе трайно в политическия живот

Много хора не одобряваха името на партията на Слави, но в крайна сметка той сам реши да го смени, научи  e-vesti.

Партията, с която Слави Трифонов ще се опита да влезе трайно в политическия живот на България, ще се казва „Промени тази държава”, научи  e-vesti. Новината сподели ексклузивно  близък до шоумена от Учин дол.

От обкръжението на новия Месия признаха, че названието „Промени тази държава” е сигурно на 99%. Все пак остава един процент шанс за промяна в последния момент, тъй като тежката си дума по темата остава да каже самият Трифонов.

Досега в общественото пространство партията на Слави битуваше като „Няма такава държава”. Юристите около шоумена с амбиции за власт обаче предупредили, че такова название няма как да получи съдебна регистрация, затова се стигнало до идеята „Промени тази държава”.

В медиите вече излезе информацията, че учредяването на новата политическа сила ще е на 5 октомври, като първото събрание на формацията е планирано в столичната зала „Рейнбоу Плаза”.

Според „течове” от кръга около Дългия принципите, за чието спазване и утвърждаване ПП „Промени тази държава“ ще работи, са:

– Разделение на властите

– Народен суверенитет

– Политически плурализъм

– Свобода на словото

– Реални гаранции за спазване правата на човека и гражданина

Лупа

Facebook Comments

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*