Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / НОВИНИ / Ново 20:Вече лекарства ще купуваме само с електронна рецепта

Ново 20:Вече лекарства ще купуваме само с електронна рецепта

/
/
/
330 Views

Електронна рецепта ще бъде въведена до края на годината. Дотогава ще е готова и новата здравна стратегия, която се подготвя в момента. Това съобщи председателят на здравната комисия в парламента д-р Даниела Дариткова по време на дискусия на тема „Бъдещето на здравната система – хоризонт 2030“.

„Устойчиво развитие на здравната система може да се постигне само когато има консенсус между политическите сили по този въпрос“, подчерта Дариткова. Според зам.-министъра на здравеопазването д-р Бойко Пенков е постигнато много в областта за финансиране на здравеопазването, но все още има много да се желае по отношение на разходите за здравеопазване за всеки един човек от населението.

Той поясни, че съвсем скоро ще бъде публикуван доклад за здравето на нацията, като посочи, че в него вече се забелязват положителни тенденции. Като пример той изтъкна намаляване на детската смъртност.

„В това отношение все още не сме стигнали европейските нива, но тенденцията се оформя като устойчива“, каза зам.-министър Пенков.

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *