Home » ЗДРАВЕ » Не изхвърляйте дръжките от ягодите – понижават кръвната захар и подмладяват лицето
Не изхвърляйте дръжките от ягодите - понижават кръвната захар и подмладяват лицето

Не изхвърляйте дръжките от ягодите – понижават кръвната захар и подмладяват лицето

Дръжките от ягодите понижават кръвната захар и подмладяват лицето

Дръжките от ягодите понижават кръвната захар, полезни са за кожата и косата

Ягодовите дръжки изтриват годимните от лицето, ускоряват растежа на косата, намаляват кръвната захар. Нищо не се изхвърля от ягодите! Можете, също така, да използвате дръжките и плодовете, за да си направите маски за лице.

Запазаете дръжките от ягодите и още по-добре, ако са горски. Една чаена лъжичка нарязани дръжки залейте с чаша вряла вода. Оставете покрито за 20 минути, след което прецедете.

Този много здравословен чай лекува вътрешно, а ефектите се забелязват отвън: лицето ви ще бъде почистено, кожата и косата ви ще блестят от красота, а освен това кръвната ви захар ще бъде регулирана. Този чай се пие три пъти на ден.

За по-младежки вид
Освен за приготвянето на чай, можете да изсушите дръжките на течение и след това да ги смелите. Можете да добавите добре пресятия прах към вашите кремове или масла за грижа за кожата.

За коса
За по-добър растеж на увредената коса използвайте чаена лъжичка смлени листа и ягодови дръжки и сок от живовляк. Нанася се върху корените и косата като маска и след половин час се изплаква.

За понижаване на високата кръвна захар
Зелените части на билката са ценни за диабетиците и всички, които имат висока кръвна захар. Пийте чай три пъти на ден, както е описано в началото.

Маска за суха кожа
1 чаша узрели ягоди
1 пълна чаена лъжичка заквасена сметана

Смелете ягодите и ги смесете със заквасената сметана. Сложете марля върху почистеното си лице, а маската нанесете върху марлята. Оставете за половин час, след това отстранете от лицето и изплакнете.

Маска за мазна кожа
1 чаша узрели ягоди
½ чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена лъжичка царевично брашно

Смесете ягодите и добавете содата и брашното. Разбъркайте, докато сместа стане гладка. Сложете марля върху почистеното си лице, а маската нанесете върху марлята. Оставете за половин час, след това отстранете от лицето и изплакнете.

Facebook Comments

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*