Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Начало / НОВИНИ / Миню Стайков удари дъното, уличиха го в нова подла измама!

Миню Стайков удари дъното, уличиха го в нова подла измама!

/
/
/
500 Преглеждания

Обявилият безсрочна гладна стачка като форма на протест срещу съдебната система алкохолен олигарх Миню Стайков е „гладувал“ в болницата към Софийския затвор със салам, шоколадови изделия, натурални сокове и хранителни добавки, научи e-vesti. Това разкриха  служители от Главна дирекция „Национална полиция“, които в края на миналата седмица, 17 май, извършиха изненадващ обиск на лечебницата.

Миню Стайков лежи в болница към Софийския затвор от 2 месеца насам, докато чака да бъде измъкнат от лазарета с помощта на съдебно-медицинска експертиза, която трябва да установи, че здравето на баровеца от Карнобат е силно разклатено и има опасност той да се спомине.

От спецпрокуратурата поставят под огромно съмнение автентичността на досегашните лекарски констатации. Прокуратурата разследва няколко изтъкнати медици заради подозрения, че са фалшифицирали и манипулирали данни за здравословното състояние на подсъдимия за пране на пари, укриване на данъци и производство на контрабандни цигари Стайков.

Именно съмненията, че Миню Стайков спекулира със здравословното си състояние и с гладната си стачка, са предизвикали изненадващия полицейски обиск в лечебницата към Софийския затвор. При проверката бяха иззети голям брой забранени предмети, а за случая са сезирани главният прокурор Сотир Цацаров и министъра на правосъдието Данаил Кирилов.

Сред находките в реанимацията, където лежат Миню Стайков и несебърския мафиот Димитър Желязков – Митьо Очите, с 59 броя компактдискове, мобилен телефон, ползван както от несебърския гангстер, така и от карнобатския му съкилийник, и телевизор. Проверката е установила по категоричен начин и друго – Миню Стайков лъже за обявената от него гладна стачка.

„В неговото шкафче открихме 3 кила пакетирани колбаси – филе, пушена шунка, луканка, суджуци, два стека натурални сокове, 7 шоколада, огромен брой вафли и различни плодове – банани, ягоди, череши, киви и лимони. Да, Стайков не е консумирал храната от затвора, но се е подкрепял ежедневно с внесени отвън деликатеси. В момента разследваме как хранителните продукти са внесени в болницата, без да е направен задължителния опит от служител на затвора, разказва столичен криминалист.

Според думите му Стайков е ползвал и хранителни добавки, както и скъпи пробиотици, които също са вкарани болничната му стая нелегално.

Откритите забранени вещи в болничната стая на Миню Стайков вероятно ще осуетят излизането му от пандиза и възстановяването му в болница извън пределите на Софийския затвор. Карнобатският бос може да изкара още 9 месеца зад решетките, тъй като е с второ повдигнато обвинение – за източване на пари от европейски субсидии. По първото му повдигнато обвинение – за производство на нелегални цигари и ДДС афери, Стайков вече прекара максималния срок, в който може да бъде задържан под стража – 10 месеца.

Източник: БЛИЦ

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Вашият коментар

error: Content is protected !!