Home » КРИМИ » Мъж преби съпругата си и отвлече сина си
Мъж преби съпругата си

Мъж преби съпругата си и отвлече сина си

Пловдивчанка е била жестоко пребита на улицата от съпруга си, след което той грабнал 5-годишния им син, качил го в колата и изчезнал в неизвестна посока, научи e-vesti.com.  Ужасената майка веднага е сигнализирала в полицията. Детето е намерено и й е върнато, а съдът е издал ограничителна заповед срещу бащата да не доближава жена си и жилището й. Това съобщиха от неправителствената организация за защита на жертви на насилие под тепетата, където пострадалата е потърсила помощ.

Там тя разказала, че след като забременяла, била подложена на неимоверен психически и физически тормоз от мъжа си, тъй като не искал детето. Той започнал да излиза с приятели и да се прибира по късни доби. Напрежението в семейството ескалирало още повече след раждането. Момченцето плачело по цели нощи.

„Махни го оттук, не мога да се наспивам. Не ставаш майка“, крещял мъжът. Съпругата му държала пеленачето на ръце и се опитвала да се предпази от разярения си съпруг, който я удрял с юмруци и блъскал главата й в стената. При един от скандалите стъпил с крак върху шията й и за малко щял да я задуши. Жената търпяла от страх за живота си. Побоят на улицата обаче и отвличането на детето прелели чашата.

„В момента майката е в тежко емоциално състояние. Оказваме й безплатна психологическа и юридическа помощ. Нашите адвокати заведоха две дела – за развод и по закона за защита от домашно насилие“, обясни пред в. „24 часа“ консултантът от правозащитната организация Любомира Цъцарова. Тя добави, че от миналия месец в Пловдив функционира приемна за жертви в спешното отделение на болница „Св. Георги“.

Идеята е жените, на които се оказва медицинска помощ след побои, на място да бъдат консултирани какви стъпки могат да предприемат. В центъра работят психолози и адвокати. Екип от правозащитната организация е обучил и лекари от болницата как да разпознават белезите от домашно насилие. До останалите големи лечебни заведения в Пловдив са изпратени уведомителни писма, че могат да насочват пострадали жени към приемната в „Св. Георги“.

Лупа

Facebook Comments

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*