Home » КРИМИ » Мълчанието на агнетата: Докато слизах по стълбите, някъде между 3 и 4 етаж, чух нечовешки, зверски звук
Мълчанието на агнетата

Мълчанието на агнетата: Докато слизах по стълбите, някъде между 3 и 4 етаж, чух нечовешки, зверски звук

Онзи ден, сутринта, тръгвам за работа.

Живея на седмия етаж и обикновено слизам пеш. Някъде към средата, между 3 и 4 етаж , чувам нечовешки , зверски звук. Както знаете, имам кученце, то тежи 5 кила и седемстотин грама, но в моите страхове за кученцето, те са къмто 570 кила, затова се заковавам на стълбището и започвам да се наслушвам…

Звукът се повтаря отново и аз решавам, че сигурно нещо е станало с кучето, въпреки, че ясно съзнавам, че такъв звук не може да се произведе от тяло, тежащо пет кила…

Ама, нали ме е страх !… И тръгвам нагоре обратно пеш…

Когато настигам вече шестия етаж, ревът се потретва и тогава решавам, че не е от моя ,седми етаж, ами е от шестия. Там живеят три кучета в един апартамент. Спирам и се заковавам да се ослушам отново…

И тогава нечовешкият звук придобива човешки стил… и започвам да различавам думи… “ Боли мееее….. боли мееее….. цялото тяло ме болииии….“ . Изврещяно от жена. И после контролирано тих мъжки глас казва : „Млъкни или ще ти счупя главата !“.

И аз изстинах !… Разтреперих се!

Стоях пред вратата и чувах как жената вие , ама ВИЕ, а мъжът говори и я кара да млъкне… Садистите никога не крещят, междувпрочем.

…Ошашавена напълно, направих няколко крачки в кръг, в чудене какво да направя, после включих телефона на видеозапис и записвах 30 сек.

После се обадих на групата за спешно реагиране на районното, чийто телефон имам. Не исках да звъня на 112, да ме разпитват и разтакават, направо се обадих на спешния отряд . Обясних им какво чувам и къде съм, и те помолиха да изчакам екипа пред входа, за да им отворя и да им покажа вратата на апартамента, където се случваше това. Слязох долу….

Зайците не издават звуци – всички знаем това. Но чували ли сте как пищи заек, когато го хванат да го колят ?… А чували ли сте какъв звук издава жена, която убиват ?… Мислите си, че сте чували, заради филмите и киното, но не сте ! Този звук е чувал само някой, който е присъствал на убийството на жена!… И тази жена издаваше тъкмо такъв звук – нечовешки!

Долу, пред входа, сварих пет обичайни кибика – мъже, които си пият сутрешното кафе или по-скоро – сутрешната бира. Казах им , че на шестия етаж убиват жена и съм извикала полиция. Трябваха им две минути да изчезнат !… Полицаите дойдоха за 7 минути.

Когато чакахме асансьора, по стълбищната площадка се разнесе вой като този на баскервилското куче. Полицаите опулиха очи!

– Тя е – казах – Сега разбирате ли за какво става въпрос ? . И те ужасно се напрегнаха. Качихме се до етажа, показах вратата и те ми казаха да се махна, за да си нямам после проблеми. Така че, аз, разтреперана донемай къде, слязох и отидох на работа, където се тресох до обяд.

След това започнах да звъня на разни съседи да разбера какво е станало после и дали някой знае нещо. Разбрах, че полицаите са си тръгнали без да изведат никого. Може би Тя – врещящата жена, е казала, че я боли зъб, знам ли ? Но научих други неща. Научих, че в този апартамент, който иначе уж е празен, от 4 месеца живеят млади хора – мъж и жена на по двайсет и няколко. И че системно от там се чуват скандали и побоища! Питах ги тези съседи :

– Добре, де! Чували сте ги и преди мен! Защо не сте викали полиция?!?

Никой не можа да ми отговори смислено! Оказа се, че аз, която чух това за първи път, за първи път се обадих на полицаите ! Другите , от този и долния етаж, ги слушат вече четири месеца и НИКОЙ не е счел за нужно да се обади , където трябва!….

Има един случай от Ню Йорк, който се изучава от психолози, криминалисти и полицаи. Там един тип убива жена в продължение на час и половина. Имало е 54 свидетели. И нито един не е извикал полицията ! Ако поне един се беше обадил, жената е щяла да остане жива!

В нашия вход живеем към 70 човека. И нито един не се е обадил на полицията досега, освен мен ! И то, защото просто случайно чух !…. Ами ако не бях чула ?! … Ами ако я беше убил точно този ден ?!…. После какво щеше да се обяснява ?!….

….

Моите версии са няколко.

Може тя да е малко чалната и да си вие за щяло и нещяло, например , защото вчера се е пренатоварила във фитнеса. Тя е стюардеса, нищо чудно!…

Може те да си имат интересна садо-мазо игра, на днешни времена всичко е възможно! Петдесет нюанса сиво е бестселър, нали…..

Може да си е затиснала пръста на вратата на банята…. Или да я боли зъб…. Без да мисля по въпроса дали той наистина я пребива от бой, имайки предвид, че той е от онези – с татуировките и големите мускуляци….

Без значение каква е причината от този апартамент да се носи воят на баскервилското куче през ден, това трябва да се спре! Хората трябва да се обаждат на полицията, не да си трайкат като мишоци зад вратите си !!! Как така аз, една от 70 души, реагирах незабавно, а пък другите си измислят причини да не викат полиция ?!?….

РАЗВРЪЗКАТА

Казах на всички, с които говорих по въпроса, оттук нататък да звънят на 112 веднага, без да се помайват! Каквото и да се случва там, след 3,4,5 посещения на полицията, ще трябва да спре. Един път тя ще каже, че има мускулна треска и си вие, просто…. Втори път имала мигрена…. примерно… Трети път ще я боли зъб, да речем… Ама на четвъртия се надявам този садист да го изведат от там и да го арестуват до изясняване на случаите !

С мълчание не става, не !

П.П. 1 . Чудя се дали един ден да не си купя кирка и да започна да я забивам в предния капак на колите пред блока при включен хронометър с експериментална цел? Целта на експеримента ще бъде за колко време, след като алармите на колите започнат да пищят ще дойдат мъже да ме хванат ?… Убедена съм , че пищящите коли са по-скъпи на мъжете от пищящите жени !!!…

П.П. 2. Направи ми впечатление, че за три дни , научих за три издевателства над жени : частният случай от блока ми, разправията при отец Иван и убийството на момиченцето в Сотиря. Стигам до извода, че мъжките полови органи трябва да се притежават само след издадено разрешително, понеже имат убийствения потенциал на огнестрелното оръжие – раняват и убиват !…

Благодаря за четенето ! Само един от 70 ще прочете това, знам!

Източник: Lentata

Facebook Comments

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*