Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Начало / НОВИНИ / Майката на Плъха проклина съда: Ето каква люта закана отправи

Майката на Плъха проклина съда: Ето каква люта закана отправи

/
/
/
394 Преглеждания

Златка се закани, че ще „изрине“ целия съд, научи e-vesti.com.

„Задължително ще обжалвам оневиняването на д-р Иван Димитров. С оглед чистото му съдебно минало, това, че е лекар и авторитетът му в обществото, поисках условна присъда. Съдът, обаче, го оправда напълно за убийството на Георги Дживизов. Настоявам за условна присъда.“ Това коментира прокурорът Георги Пенев по делото за убийството на Жоро Плъха.

Защита на почерненото циганско семейство – адвокат Красимир Елдъров, също бе категоричен, че ще обжалва решението на пловдивския съд.

„Това е безпрецедентен случай в държава от ЕС. Няма такава присъда! В 40-годишната си практика на юрист не съм чул някой да признае вина и въпреки това да бъде оправдан“, коментира адвокатът. „Смъртното наказание у нас и в Европа е отменено, но от този процес разбирам, че всеки човек, попаднал в някаква ситуация, може да действа, както реши. В случая смятам, че това отваря вратата всеки да изпълнява смъртна присъда и да остане безнаказан. Днес прочетох, че за убийство на куче някъде в България са дали условно наказание, а в нашия случай има пълно оневиняване при смърт на човек“, коментира още пред колегите от БЛИЦ Елдъров.

Освен, че и прокуратурата, и адвокатът на семейството на Плъха се заканиха да обжалват, майката на застреляния – Златка, изригна в съда и започна да крещи и кълне.

Тя се закани да „изрине целия съд“. Може би причината е свързана с това, че при оправдателна присъда за убийство тя няма да получи нито стотинка кръвнина. Ако беше осъден, дори и условно, д-р Иван Димитров трябваше да плати солидна сума на роднините на крадливия циганин.

Флагман

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Вашият коментар

error: Content is protected !!