Home » НОВИНИ » Кобрата с първи коментар за патардията с Джени Суши и върнатия лиценз
Кобрата с първи коментар за патардията с Джени Суши

Кобрата с първи коментар за патардията с Джени Суши и върнатия лиценз

Тервел Пулев разказа какво е чул от Кобрата след арбитража в САЩ и какво са си казали двамата братя. Пред Би Ти Ви Тервел потвърди, че Спортната комисия на Калифорния е премахнала забраната на Кубрат Пулев да се боксира на територията на щата. Това се е случило на заседание, на което Кобрата е отговорил на няколко въпроса на членовете на комисията, научи e-vesti.com.

Пулев бил подтикнат да говори на английски, без преводач. След него в залата е влязла Дженифър Равало заедно със своята адвокатка Глория Олред. Те се изчели предварително подготвени дълги изявления и са се опитали да убедят комисията да накаже допълнително не само Пулев, но и промоутърът му Боб Аръм.

С пълно единодушние 6-0 гласа обаче членовете на Спортната комисия отсъдиха премахване на забраната на Кобрата да се боксира в Калифорния. При следващо подобно провинение на Пулев, лицензът му ще бъде отнет доживот. Кубрат Пулев ще се бие отново през септември, съобщи брат му.

Тервел подчерта ролята на личния пример и че така възпитава и своите деца. Каза още, че с брат си се разбират с няколко думи. Част от подготовката му сега протичала в Пловдив.

„Победихме, защото това сме ние. Защото сме силни и защото със сърце и с душа правим нещата! И с много любов!“ Това бяха първите думи на Кубрат Пулев, след като боксовият му лиценз бе върнат от спортната комисия на щата Калифорния.

В Сан Диего заседателите взеха единодушно решение – 6:0 гласа, а щабът на Кобрата определи успеха като „победа с технически нокаут за по-малко от 20 минути“. 20 минути, тъй като почти толкова продължи заседанието на комисията.

„Похвалиха ме и за добър английски, което не ме възгордява, защото не смятам, че ми е чак толкова добър. Въпреки всичко – за хейтърите в България, щом в Kалифорния ми одобряват английския, смятам, че всичко е супер“, каза Кубрат във включване по телевизията.

„Атакуваха и Боб Аръм, който няма толкова голямо отношение със случая, вече стана смешно. Човек трябва да загуби с достойнство.“

„Очакваме IBF да се активизират и да направим мач за световната титла, защото аз съм официален претендент вече една година. Има си правила, които трябва да осъществим по техен начин. Когато се подготвя стабилно и качествено, мисля, че октомври или ноември, смятам, че можем да направим един мач. Искрено се надявам този мач да бъде в България и ще се опитам да бъде. Това ще е нещо, което българите заслужават. Нещо, което не е правено до момента и ще ме изпълни с гордост“, завърши Пулев.

ПИК

Facebook Comments

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*