Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / НОВИНИ / НОВИНИ / Извънредно за убиеца от Костенец! (ВИДЕО)

Извънредно за убиеца от Костенец! (ВИДЕО)

/
/
/
804 Views

Току-що съобщиха, че в търсенето на заподозрения в убийство от Костенец се е включил и хеликоптер, научи e-vesti. Не бих казал, че случаят е безпрецедентен, защото същият ресурс беше използван и срещу петорния убиец в Нови Искър”. Това коментира в студиото на „Плюс-Минус. Коментарът след новините” разследващият журналист от в-к „Българска армия“ Димитър Илиев.

„Тогава имаше големи съмнения, че всичко е ПР-акция. Имаше слухове, че горивото на хеликоптерите е толкова, колкото да отидат до Балкана и да се върнат, но не и да правят ефективни действия”, посочи още той.

„Едва ли психопатството му е до такава степен, че той предварително да планира. Знае се къде е началото на подобни действия. Те винаги започват с някакво насилие, с някаква психопатия, с някакво изразено психично отклонение. В такива случаи не се знае докъде ще стигне човек в крайността на своите действия. Поради тази причина след първото убийство следва второ”, каза Илиев.

По думите му самият факт, че този човек досега едва ли е бил контролирал или следен, едва ли е имало информация за него от близки и други, че притежава такива склонности към такива крайни действия, говори, че някой не си е свършил работата.

Според него случаят много прилича на този в Нови Искър. „В този случай обаче има по-голяма целенасоченост – има една жертва, има втора, има списък с жертви”, посочи още Илиев.

„Говори се за изселени хора от Костенец, но не знам до колко това е ефективно от полицейска гледна точка. МВР би могло да ги използва и като примамки, за да може ако има такъв списък, те да охраняват тези домове и да хванат убиеца. Въпреки това те по някакъв панически начин са изведени от Костенец, сякаш настъпва природно бедствие. Евакуация се предприема когато срещу теб се изправят някакви сили, които не могат да бъдат контролирани. Като природни стихии, например”, посочи още Димитър Илиев.

Според него има прекалено много сигнали за това, че заподозреният е бил видян. „Има включително и от чужбина, което е абсурдно. Едва ли този човек е напуснал България. Въпросът е да колко МВР има потенциала, използвайки дори този хеликоптер, да открие един единствен човек, за който се знае малко. Трябва да бъде изследвано цялото му минало, всички негови връзки и т.н. Очевидно е, че този човек знае какво прави”, каза още Илиев.

По думите му времето винаги работи за МВР. „Този човек, така или иначе, е като едно подгонено животно, интересно е и че не използва телефон. Така или иначе, този човек някъде ще се появи – дали защото ще бъде гладен или жаден, ще се появи“, посочи Димитър Илиев.

Източник: БЛИЦ

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *