Home » ЛАЙФСТАЙЛ » Генка Шикерова ще се връща в БТВ, въпреки, че получава една от най-високите заплати в Нова
Генка Шикерова ще се връща в БТВ

Генка Шикерова ще се връща в БТВ, въпреки, че получава една от най-високите заплати в Нова

Генка Шикерова май се връща на работа в Би Ти Ви, научи e-vesti.com. От няколко дни репотерката многократно е засичана в централата на конкуретната телевизия, където прави опити отново да бъде назначена на редакторска позиция. Най-вероятно това ще стане факт още от 1 август и Шикерова ще бъде назначена за продуцент на съботно-неделните публицистични предавания.

За завръщането й в Би Ти Ви силно лобира директора на новините Венелин Петков и бившата му интимна половинка Гена Трайкова, които са запазили добрите си и даже приятелски взаимоотношения с Шикерова. Желанието на журналистката е да продължи да се занимава и с репортерска дейност. По принцип, практика на Би Ти Ви е да не връща лица, които са я напуснали в критичен момент, но за Шикерова вероятно ще се направи изключение по настояване на директора на публицистиката.

Генка напусна Би Ти Ви преди 4 години и отиде в Нова срещу над двойно по-висока заплата. Сега обаче новите собственици на медиата настояват да преразгледат договорите на всички репортери-примадони, които взимат месечни трудови възнаграждения няколко пъти по-високи от тези на колегите си, без да има ясна причина за това. На няколко репортери, сред които е и Генка Шикерова, е предложено да минат на друг тип договори, за да им се плаща на база реално произведена продукция, а не гигантска заплата за 2 или 3 репортажа месечно – толкова, колкото останалите „пчелички“ в нюзрума, неокичили се с подобна „звездна“ слава, произвеждат кажи-речи всеки ден. Това изцяло бизнес намерение с цел оптимизиране на бюджета на медиата веднага бе етикирано като опит за цензура от някои сайтове. Разбира се, информацията за договорите е била предоставена от засегнатите от промяната, които иначе официално отказват коментари.

Така или иначе, Генка Шикерова вероятно няма да подпише нов договор с Нова тв и сигурно ще се върне в Би Ти Ви, допускат в медийните среди.

Източник: lupa

Facebook Comments

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*