Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Начало / НОВИНИ / Фондация осигурява почивка на море за хора, които не могат да си го позволят

Фондация осигурява почивка на море за хора, които не могат да си го позволят

/
/
/
374 Преглеждания

За втора поредна година фондация „Ако си дал“ помага на семейства да посетят българските места за отмора. С целогодишните си инициативи те помагат системно на нуждаещи се хора, научи e-vesti.com.

„Апартаментът е в Поморие. От 29 май започнаха смените на семействата с дечица, които нямат възможност. Събираме средства, хранителни продукти, някой плаща тока и водата, друг осигурява транспорта…“, сподели председателят на фондация „Ако си дал“ Стефан Чолаков.

„Българинът е съпричастен, помага си, солидарен е с бедните. Има хора, които никога не са посещавали морето“, подчерта той и поясни, че хора от цяла България нямат възможност да отидат на почивка, а не само от малките населени места.

Според него липсата на образование е основната причина тези семейства да не могат да си позволят морска почивка. В тази връзка фондацията осъществява и последващ контрол. Чрез доброволци, с които децата играят ролеви игри, опитва да показва, че образованието е изход от бедността.

„Искаме да променяме бъдещето им, не просто да ги задоволим на момента“, посочи Стефан Чолаков.

От своя страна децата се отблагодаряват на фондация „Ако си дал“ с умилителни картини и есета. Голяма част от добродейците са млади хора, чиято дейност фондацията организира под формата на екскурзия. „Успехът е гарантиран, когато човек е с добри помисли“, завърши Стефан Чолаков.

Източник: Petel

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Публикувай коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Content is protected !!