Home » КРИМИ » Ето как са успели да духнат бегълците от затвора
Бегълците от затвора

Ето как са успели да духнат бегълците от затвора

Двамата бегълци от затворническото общежитие в Стара Загора – молдовците Василе Морару и Александър Хаджи, най-вероятно са изчезнали през задния вход, тъй като там охраната е слаба, научи e-vesti. Това предположи пред Lupa.bg Димитър Бонгалов, шеф на дирекцията „Национален превантивен механизъм и основни права и свободи на човека“ към омбудсмана Мая Манолова.

 бегълците от затвора

Димитър Бонгалов

„През деня общежитието е отключено, нощно време се заключват коридорите. Когато затворниците излизат на външни обекти да работят, често са без надзиратели. Затова винаги има риск от бягство. Няма нужда оградата да се прави по-висока, тъй като служи единствено да не се внасят алкохол и мобилни телефони“, коментира Димитър Бонгалов.

По думите му, за да се ограничат бягствата, трябва да се назначат повече социални работници, които да променят нагласите на лишените от свобода.

Молдовците Василе Морару и Александър Хаджи духнаха от затвора в събота

„В пловдивския затвор имаме двама мъже с доживотна присъда, които след работа със социални работници не искат от специален режим да преминат на по-лек. Във Варна пък затворник не пожела да излезе на свобода, след като излежа наказанието си”, разказва експертът.

Той предполага, че бегълците от затворническото общежитие в Стара Загора ще се проявят отново и така ще бъдат заловени.

Двамата молдовци излежават присъда от 4 години и 8 месеца. 24-годишният Василе Морару и 30-годишният Александър Хаджи, заедно с 23-годишният им сънародник Дионис Коджукаро, са осъдени за взривяването на два банкомата в Стара Загора и Казанлък, от които откраднаха близо 90 хил. лв.

Двамата бегълци са обявени за общодържавно издирване. Умоляват се гражданите, които имат информация за тях, да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото управление на МВР.

 бегълците от затвора

Василе Морару е с ръст 176 см, нормално телосложение, пъстри очи, бяло лице, светла коса и правилен нос. В момента на бягството си е бил с къси панталони, бял потник и сини маратонки.

 бегълците от затвора

Александр Хаджи е с ръст от 173 см, нормално телосложение, кестенява коса, бяло овално лице, кафяви очи и правилен нос. Има белег от срязване под долната устна. Бил е облечен с къси панталони и черна тениска.

Лупа

Facebook Comments

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*