Home » ЗДРАВЕ » Две съставки: Най–мощната антиракова комбинация, която лекува левкемия, рак на стомаха, колоректален рак и рак на гърдата
Две съставки- Най–мощната антиракова комбинация

Две съставки: Най–мощната антиракова комбинация, която лекува левкемия, рак на стомаха, колоректален рак и рак на гърдата

Смес от черен пипер и куркума: какво я прави толкова специална – отговорът даваме от e-vesti.com.

Въпреки че самата куркума има лечебни свойства, тя се абсорбира слабо при перорална употреба, тъй като много бързо се метаболизира в черния дроб и чревните стени. А черният пипер увеличава с 1000% бионаличността на куркумин, която помага в борбата с рака, възпалението и инфекциите.

Ето как е полезна смес от куркума с черен пипер:

1. Защита срещу рак.

Според проучване, пиперинът, съдържащ се в черния пипер увеличава бионаличността на куркумин – вещество в състава на куркума, което има противораково действие. Без пиперин усвояемостта на куркумина е доста ниска. Изследване, публикувано в списанието за изследване и лечение на рака на гърдата, посочва, че комбинацията от куркумин с пиперин унищожава раковите клетки.

Куркуминът убива раковите клетки. Обещаващи резултати от проучвания на противораковия ефект на куркума са получени, по-специално по отношение на левкемия, рак на стомаха и колоректален рак и рак на гърдата. Проучванията показват също, че ракът в Индия, където куркумата се консумира редовно с храна, е много по-ниска, отколкото в западните страни.

2. Намаляване на болката и възпалението.

Комбинацията от пиперин и куркумин засяга повече от 700 гена, инхибира активността и синтеза на циклооксигеназа-2 (COX2) и 5-липоксигеназа (5-LOX), както и други ензими, отговорни за възпалителните процеси.

3. Отслабване.

Куркума с черен пипер помага за отслабване. Пиперинът има пирогенен ефект, тоест ускорява метаболизма и увеличава количеството изгорени от организма калории. Смята се също, че той допринася за усещането за ситост.

Източник: За Жената

Facebook Comments

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*