Home » ЛАЙФСТАЙЛ » Десислава Радева карала НСО да возят фризьора й и да освобождават роклички от митницата, вдигала скандал за отпуските
Десислава Радева карала НСО да возят фризьора й

Десислава Радева карала НСО да возят фризьора й и да освобождават роклички от митницата, вдигала скандал за отпуските

Шефът на НСО генерал Данчо Дяков, стар приятел на президента Радев, е подал рапорт за напускане, огорчен от постоянните намеси на Десислава Радева в работите на службата, научи e-vesti.

„Госпожата си позволяваше да иска графиците за дежурствата на служителите и ги променяше самоволно. Последният скандал се случи, защото потърси сметка от охранителка защо е излязла в отпуска без да я предупреди. Това преля чашата“, информира източник на ПИК.

Всъщност генерал Дяков имал двама началници – Румен Радев и неговата съпруга. Като Десислава била „баш шефът“, нейната дума била последна и държавният глава се съобразявал абсолютно с волята й, като често променял решенията си под давление на своята половинка.

„Така беше и във ВВС, така е и в президенството. Трудно се издържа в такава обстановка. Затова си тръгнаха и Елена Йончева, и Иво Христов, и сега генерал Дяков“, твърдят информаторите на медията ни.

Напрежението между Десислава Радева и генерал Дяков се отпушило още миналата година покрай прословутата сценка пред бутика на дизайнерката Невена на столичната улица „Фритьоф Нансен“. Тогава ПИК разкри, че кортежът на НСО, превозващ президентшата да си купува роклички, е влязъл в забраненото и е запушил движението. Появи се и видео. Проведе се разследване, след което шофьорът на Радева бе глобен, въпреки че той просто е изпълнявал нарежданията на своята началничка.

„Генерал Дяков е мъж с достойнство и трудно прие цялата вина да се стоварва върху неговите служители. Радева по никакъв начин не се опита да ги защити и да поеме отговорност. Всеки път си измива ръцете с тях – дори когато напълно неправомерно ги кара да слизат от служебния мерцедес, за да шофира тя. И то шофира с превишена скорост…“, разкриват източниците на агенцията ни.

Радева експлоатирала охранителите от НСО като шерпи. Карала ги да вършат несвойствена дейност – да й пазаруват, да ходят до митницата да освобождават лични пратки от чужбина – обикновено дрехи, дори да превозват фризьорите й из София.

Шефът на НСО си тръгна заради интригите в президентството, обяви премиерът Борисов онзи ден, попитан от журналисти за внезапната оставка.

Вбесен от откровеността на министър-председателя, Румен Радев реши да си върне по най-грозния и унизяващ един държавен глава начин. От свещения за българите връх Шипка, насред честванията на подвига на опълценците, той заговори, че Бойко Борисов е закотвил страната на дъното.

„Обикновена отмъстителност, елементарно честолюбие. Президентът няма право да дава толкова евтин изблик на личните си емоции. Този човек е марионетка на съпругата си, не се знае изобщо кой изпълнява функциите на държавния глава и ситуацията е опасна за държавата“, обобщават информаторите на ПИК от „Дондуков“ 2.

ПИК

Facebook Comments

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*