Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / НОВИНИ / Да почива в мир! България загуби баскетболна легенда!

Да почива в мир! България загуби баскетболна легенда!

/
/
/
1439 Views

Баскетболът загуби една от легендарните си фигури – Живко Коларов. Легендарният треньор от Поликраище почина на 83-годишна възраст, информира родната федерация по баскетбол.

Той работи като баскетболен треньор от 1954 година и е човекът, който създава стотици баскетболисти и баскетболистки в региона.

През лятото на 1949 г. в горнооряховското село за първи път е създаден баскетболен отбор.

Наставник е Кирил Кушев, а играещ треньор и капитан – Васил Владов. В състава е включен седмокласникът Живко Коларов. През 1954 г. той завършва училище в Полски Тръмбеш и курс за съдия и инструктор по баскетбол. От тогава до последните му дни пътят му е неразривно свързан с играта в Поликраище.

През 1967 г. Живко Коларов става треньор и председател на дружеството в селото. През последните 20 години БК „Росица“ работи само с момичета и девойки. През тази година възпитаничките на Живко Коларов станаха вицешампионки на България за ученички. Водените от него момичетата на „Росица“ до 12 и 14 години играха на Държавно първенство и бяха единствените от село, попаднали сред най- силните отбори в тази възраст у нас.

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *