Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
Home / НОВИНИ / д-р Ангел Кунчев:Пригответе за още много болни,вируса е около нас

д-р Ангел Кунчев:Пригответе за още много болни,вируса е около нас

/
/
/
308 Views

„Трябва да се знае, че ще има още много положителни проби, защото вирусът ще бъде около нас. Просто се налага да свикнем и да ограничим контактите си. Нашата цел е да минимизираме разпространението на коронавируса доколкото е възможно“. Това заяви в ефира на главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

„Заразеното с COVID-19 семейство е в изолирана сграда към „Пирогов“, съобщи д-р Кунчев.

Той допълни, че спешната болница не е затворена и ще работи с пациенти. Вчера положителни проби за коронавирус дадоха 66-годишна жена и 74-годишен мъж. Кунчев обясни, че жената отива в „Пирогов“ на собствен ход, след като се е почувствала зле. Колабирала е на входа на спешната болница. Наложило се е да бъде спешно интубирана.

„Установява се тежка пневмония, която има характеристиките на коронавирус, взима се проба. Много бързо стават резултатите, защото тестът е направен в София. Така започнахме да разплитаме кълбото“, каза Кунчев и допълни, че след това е тестван и 74-годишният ѝ съпруг, който също е бил в болницата.

По думите на Кунчев близките на семейството са хоспитализирани в болница и се чака резултат. Общо 89 души са били контактни със заразените, сред тях е медицинският персонал и пациенти в „Пирогов“.

„Трябва да се знае, че ще има още много положителни проби, защото вирусът ще бъде около нас. Просто се налага да свикнем и да ограничим контактите си. Нашата цел е да минимизираме разпространението на коронавируса доколкото е възможно“, допълни Кунчев.

Facebook Comments
СПОДЕЛИ

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *