Home » КРИМИ » Брутално убийство в Пловдив, мъж е наръган с нож
Брутално убийство в Пловдив

Брутално убийство в Пловдив, мъж е наръган с нож

Трупът на 56-годишния Йордан бе открит в жилището му на бул. „Шести септември” до номер 10 А от свой другар по купони и чашка в сряда около 8 часа сутринта, научи e-vesti. Именно на същия адрес през февруари 2015 г. бе открит застрелян сарафа и собственик на първото чейндж бюро в Пловдив Стефан Техов – Даскала. Неговото убийство и до момента не е разкрито, въпреки че е било ясно още преди 4 години, че убийството е било с цел да му бъде открадната борсетата с 10 000 лева оборот.

Поредното убийство в квартала е на мъж, който не е клошар, но е бил безработен алкохолик. Според съседите му се казвал Йордан и в последните няколко години не се занимавал с нищо друго, освен да събира приятели и да се черпят обилно по цял ден. Около 8 часа сутринта на 26 юни негов другар по маса отишъл в жилището му и намерил окървавеното му тяло.

От първоначалния оглед на мястото криминалистите заключили, че мъжът е убит с един удар с нож в корема. Тялото му е престояло поне 24 часа преди да бъде открито, станало ясно още от първия оглед на трупа. Според разследващите повече яснота как е бил убит алкохоликът и дали е имало само един удар с нож или нараняванията са били повече, ще има след извършване на аутопсията.

Вече имало и заподозрени за тежкото престъпление. Това били приятелите на Йордан по чашка, които редовно се събирали в апартамента му. От полицията ги издирват, защото предполагат, че един от тях е извършил зверството. Жертвата не е била обрана. Вещите и парите на убития били в наличност в жилището му, което се намира на партерния етаж в стара кооперация с лице към булеварда. Обитателите на съседните апартаменти твърдели пред полицаите, че нито нещо са чули, нито нещо са видели във фаталната нощ. Предполага се, че мъжът е бил наръган на 24-ти срещу 25 юни през нощта.

По случая работи окръжната прокуратура в Пловдив и под нейно ръководство се извършват активни процесуални и следствени действия от служители на Второ районно управление на полицията и на отдел „Криминална полиция“. Образувано е досъдебно производство, уточниха от ОД на МВР в Пловдив.

Блиц

Facebook Comments

СПОДЕЛИ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*