Контрера, ВМРО: Трябва да се създаде европейска агенция за антитероризъм със седалище в София

Контрера, ВМРО: Трябва да се създаде европейска агенция за антитероризъм със седалище в София

Настояваме и за единни здравни стандарти за ЕС и да се подкрепят българските земеделци.

Това каза в студиото на БНТ зам.-председателят на ВМРО Карлос Контрера. Той подчерта, че  ВМРО с участието си в ЕП два мандата показа как може да се прави политика.

„Неслучайно на консервативната среща на Орбан в Будапеща миналия месец единствената консервативна организация от България, която присъства, бе ВМРО. Това е приветствие за работата на нашите представители в Европейския парламент Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков“.

Контрера отбеляза също, че Ангел Джамбазки е показал как се защитават националните интереси в ЕП и как се намират съюзници, за да се подкрепят български каузи. Това е нещо, което другите евродепутати не успяха да направят. Затова и българските граждани трябва да подкрепят ВМРО на изборите.

„ВМРО винаги е била контрапункт на ултралибералната политика. Фон дер Лайен сътвори куп безумия и в следващия мандат няма да подкрепим кандидатурата ѝ за председател на ЕК. Тя сътвори безумията със Зелената сделка, политиката за мигрантите и т.н“, категоричен беше още зам.-председателят на ВМРО.

Контрера обърна внимание и на Пакта за миграция, който улеснява трансфера на хора. Според ВМРО и на европейско, и на национално ниво трябва да се приложи политиката на нулева миграция. Това значи преформатиране на Фронтекс.

„Трябва да се създаде европейска агенция по антитероризъм и нейното седалище трябва да е в България. У нас няма седалище на европейска агенция. Нуждаем се от такъв орган, който да контролира политиките по антитероризъм. Ние сме от държавите, които най-много страдаме от вълните на нелегална миграция“, подчерта още той.

Между 1 и 3 милиарда от парите на европейците могат да бъдат спестени, ако се намали бюрокрацията, което означава и намаляване на корупцията.

„Това ще отстояваме в следващия ЕП – намаляване на чиновниците и бюрокрацията“.

Две ще са водещите теми в следващия мандат в ЕП за ВМРО – земеделието и здравеопазването.

„За фермерите, трябва да се променят регулациите и да се уеднаквят земеделските субсидии за различните държави членки. По отношение на здравеопазването – проблемът с достъпа до лекарства и проблемът с липсата на кадри съществува и в други държави, не само в България. ВМРО предлага въвеждане на минимални стандарти за заплащане в здравеопазването“, даде още детайли от програмата на ВМРО Контрера.

По отношение на войната в Украйн той също изрази категоричната позиция на ВМРО, а именно, че Европа сбърка политиката си.

„Трябваше въобще да не позволи да се стига до война. А сега наложените санкции на Русия се плащат реално от европейските граждани“.

Карлос Контрера коментира и изборите в РС Македония.

„В Скопие победиха антиевропейските сили. Това, което трябва да се направи оттук насетне, е първо българският парламент да преразгледа френското предложение, а после България да обясни на европейските си партньори, че РСМ не изпълнява ангажиментите си, за които е подписала договори. И докато Скопие не изпълни ангажиментите – да бъдат замразени преговорите за членство в ЕС“.

„България има нужда от достатъчно подготвени хора в Европейския парламент“, каза още зам.-председателят на ВМРО.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *