Маги Халваджиян се мести в БНТ

Маги Халваджиян се мести в БНТ

След финала на „Капките“ Маги Халваджиян ще снима телевизионен сериал. Това обяви продуцентът в социалните мрежи, като уточни, че сериалът ще е вдъхновен от романа „Мамник“ на Васил Попов.

„Романът „Мамник“ става телевизионен сериал! След като „Глобал Филмс“ откупи правата от Storytel за бестселъра на Васил Попов, „Мамник“ ще се превърне в сериал – обяви Халваджиян. – Сериалът ще се излъчва по БНТ. Режисьор ще бъде Виктор Божинов, известен със сериала „Под прикритие“ и филмът „Възвишение“, разкри още Маги.

Сюжетът на романа се развива в трънското село Вракола, където се случват необикновени неща – няколко човека са убити по невиждан начин, други се събуждат с особени белези по тялото. Сякаш над селото е надвиснало нечовешко зло.

Настаненият в старчески дом Емил, заедно с граничния полицай Божана Горнева, започва да разследва странните случаи и се натъква на потулени от миналото загадки и на оживяло от българския фолклор чудовище. В битката със злото ще им помага и един възкръснал мъртвец, който има несвършена работа на този свят.

Мамник е победител в Storytel Studio – първия по рода си конкурс в България за оригинален аудиосериал.

„Селото е реално съществуващото село Филиповци в Трънско. Решихме да сменим името му на Вракола, за да не се правят асоциации със софийското Филиповци. Но като изключим името на селото всичко останало е истинско – местностите, описанията им, диалектът… Избрах Трънскрия край, защото там съм отраснал. Баба ми и дядо ми по бащина линия са от този край. Прекарвал съм летата си там. За мен беше най-лесно да пиша история, развиваща се в този край, защото си го познавам“, споделя авторът на романа Васил Попов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *