Лена Бориславова за РСМ: Позицията на България няма да се променя!

Има подобрен диалог, това е факт, както и реално желание за постигане на резултати от двете страни. Това заяви на брифинг в Министерския съвет Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на министър-председателя, коментирайки двустранните отношения на страната ни с Република Северна Македония. Тя потвърди, че на посещение в България през идните дни ще пристигне европейският комисар по съседство и разширяване Оливер Вархеи, с когото страната ни ще обсъди различни теми, включително и европейския път на югозападната ни съседка.

„Не става въпрос за ускоряване на някаква процедура, а за процедура за преговори, която отчита реални резултати“, посочи Бориславова.

„Позицията няма да се променя от това, което сме заявявали до този момент, а именно двете държави да работят съвместно“, допълни още началникът на политическия кабинет на премиера.

Бориславова коментира и искането на Русия доставките на газ да започнат да се изплащат единствено в рубли. „Позицията на правителството, координирана и на европейско ниво, е, че няма да се допусна подобно нарушение на действащите договори, в които е предвидено, че плащания ще се извършват или в евро, или в щатски долари“, увери тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *