Кой е човекът, запалил руското знаме вчера?

Иван Белишки се казва човекът, който запали и изгори руското знаме вчера на митинга в подкрепа на Украйна.

Самият Белишки пусна снимки как запалва руското знаме в своя профил в социалната мрежа и призова хората във Фейсбук да  не го свързват с Демократична България или друга партия като написа:

“Моля да не бъда приписван като активист на ДъБъ или която и да е друга партия! Аз съм Иван Белишки, имах няколко мисии в Украйна, (едната хуманитарна). Действам по своя воля и убеждения!

Но кой е Белишки?

Той е син на кмета на Панагюрище, който пък е кмет  от ГЕРБ.

22-годишният син на кмета на Панагюрище Никола Белишки е печално известен на органите на реда.

През 2021-ва Иван помете с джипа си няколко паркирани коли и се вряза във витрината на магазин. След това напусна местопроизшествието. На следващия ден се предаде в полицията и твърдеше, че не се е укривал. Бе задържан за 24 часа, последва повдигане на обвинение за причинени материални щети и изчезване от мястото на престъплението.

Отново през 2021-ва името на кметския син Иван Белишки бе замесено и с друго престъпление.

Припомняме ви:

“Софийската градска прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Иван Белишки. Синът на кмета на Панагюрище е обвинен за незаконно държане на културни движими ценности и нанасяне на телесни повреди на полицейски служители”, съобщиха от БНР.

“Случаят е от юни 2019 г., когато СДВР е започнало работа по сигнал за продажба на движими културни ценности. Разследващите са установили продавача, 21-годишният младеж.

При претърсване на обитаван от Иван Белишки апартамент в София, той не се подчинил на разпорежданията на служителите на реда, като при задържането му им нанесъл телесни повреди. Намерени и иззети били оръжия и боеприпас, в това число еднозаряден пистолет и револвер марка “Колт”, представляващ движима културна ценност. Открити са още фибули, монети и автентична богослужебна книга на църковнославянски език, отпечатана през XIX век.

При претърсване на адрес в Панагюрище били открити още движими културни ценности, както и боеприпаси, саби и огнестрелни оръжия.

При разследването било установено, че Белишки не е подавал документи за идентификация и регистрация по надлежния ред, утвърден от Министерството на културата. Той също така нямал и разрешителни за държаните от него огнестрелни оръжия и боеприпаси, съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.”

Накратко: кметски син, свързан с ГЕРБ, с куп сблъсъци с органите на реда, обвинен в побой, в незаконно притежание на културни движими ценности вчера запали руското знаме в знак на…какво?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *