Гунчева, Възраждане: Има надежда! Русия има високоточкови оръжия, може да улучи Министерски съвет

Лидерът й не знаел какво има предвид тя

Депутатка от Възраждане“ е обнадеждена, че Русия може да улучи българския Министерски съвет. Тя обяви готовност да изпратят на държавата на Путин и координатите на американското посолство в София. Повод за нейните думи е спорът дали България да помогне на Украйна с оръжия след инвазията на Руската федерация, предаде Флагман.

Става въпрос за Елена Гунчева, чието изявление във фейсбук е от 18 март. То вече бе публикувано от някои медии, предизвика и възмутителни реакции.

Ето какво точно написа Гунчева: “Не се отчайвайте, има някаква надежда – Русия има високоточкови оръжия, така че точно може да улучи Министерски съвет, ако Просто Киро изпрати нашите ракети на шута Зеленски. Може да им пратим и линк с координатите на Мустафата.”

Днес от партия „Възраждане“ дадоха брифинг в парламента, на който обвиниха бившия министър на външните работи Соломон Паси в антибългаризъм. Те дори обявиха, че го дават на прокуратурата за поругаване на български символи. На брифинга присъства почти цялата парламентарна група на „Възраждане“. По повод антибългаризма репортер на „Флагман“ цитира дословно думите на Елена Гунчева и попита лидерът на партията Костадин Костадинов присъединява ли се към тяхТой обаче изрази подозрения, че може и да не са истина.

„Трябва да видя дали има такова действително изявление. Ако има, питайте нея! Защо питате мен“, зачуди се Костадинов.

Самата Гунчева обаче отсъстваше от брифинга. Според лидера й причината е, че тя е болна.

„Вие казвате, че тя го е написала. Аз това нещо не съм го виждал, не съм го чувал. Сега, когато свършим, ще я питам да каже тя на мен какво точно е имала предвид. Защото в крайна сметка може много неща да има предвид“, обясни още Костадин Костадинов.

„Аз не знам какво значи „високоточково“, оттам да започнем“, добави водачът на „Възраждане“. Той обърна внимание, че някои медии се финансирали от чужди държави и обясни, че ще провери дали „Флагман“ получава такава подкрепа от „Америка за България“.

Междувременно възмущение дойде от бившия депутат от „Реформаторски блок“ проф. Вили Лилков. По повод думите на Гунчева той написа: “Това е публично заявление, направено от народен представител във Фейсбук! А представяте ли си какво си говорят на партийни събрания? А сега си представете, че вземат властта! И нека никой да не ми говори, че с комунизма било свършено, че комунистите били безобидни, че са се променили и са станали демократи и че с тях може да се управлява! Чисто и просто някои от тях са по-глупави и си публикуват мислите чистосърдечно!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *