Борисов няма да съди България, не искал да ѝ навреди, твърди Фандъкова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов нямало да навреди на българската държава. Твърдението е на близката до Борисов кметица на София Йорданка Фандъкова по повод на въпрос на БНТ дали бившият премиер възнамерява да съди България заради неговото задържане.
„Това, което чух от адвоката и което не се съмнявам, че Борисов няма да навреди на българската държава“, заяви тя.

Според Фандъкова било „скандално“ да се задържи лидерът на най-голямата опозиционна партия без представяне пред обществото на доказателства и аргументи. Оттук нататък тя очаква всичко.

„Управляващите трябва да се вслушват в гласа на опозицията, дори когато критикува, защото това е нейната роля. Като кмет на София работя с опозицията, която има силен глас в СОС“, препоръча градоначалникът.

Фандъкова заяви, че „никой не е над закона, включително и правителството“. Самата тя не се притеснявала от проверки. Припомни, че нейната работа и работата на Столична община се проверява непрекъснато.

„Самата аз правя проверки и сезирам всички органи, когато имам съмнение за злоупотреба. Вярвам че когато се правят конкретни проверки по конкретни сигнали, а не се говори общо, това е истинската борба с корупцията“, заяви Йорданка Фандъкова.

По думите й всеки сигнал, подаден от обществото се проверява, включително и сигналите от „Спаси София“.

За бюджета на столицата кметицата уточни, че въпреки тежката финансова ситуация, той ще осигури изпълнението на стратегическите проекти и приоритетите на града – метрото, развитието на градския транспорт, ключови булеварди и улици от вътрешните рингове на града, важни транспортни връзки, строителство на детски градини, инвестиции в екология и по-чист въздух.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *